Sari la conținut

Bogdan Diaconu, despre Ghiţă: Dacă a plecat, se temea pentru viaţa sa

Preşedintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu îi urează, pe Facebook, sărbători fericite lui Sebastian Ghiţă, precizând că nu ştie unde se află omul de afaceri şi că fuga acestuia a fost generată de temeri legate de viaţa sa.

bogdan diaconu fb

Preşedintele PRU susţine că este urmărit de când Sebastian Ghiţă a dispărut. „Toată lumea mă sună să mă întrebe de Sebi Ghiţă... unde e?...cum a făcut?...de ce nu ies public să mă delimitez de el?..etc. Am nişte personaje care se plimbă prin faţa casei mele şi care se ţin apoi după mine, cât e ziua de lungă şi noaptea de mare”, a scris Bogdan Diaconu, potrivit News.ro.

El susţie că teama pentru viaţa proprie l-a făcut pe Ghiţă să fugă. „Nu ştiu unde este...aş vrea să ştiu că este bine! Dacă a plecat în lumea cea mare, a făcut-o doar pentru că se temea pentru viaţa sa! Sper să fi reuşit să şi-o salveze! PS: Crăciun fericit şi liniştit, Sebi!”, a mai scris Diaconu.

Fostul deputat este însă căutat de miercuri, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Sebastian Ghiţă va pierde cauţiunea de 60 milioane de lei dacă instanţa supremă va decide arestarea sa, ca urmare a încălcării obligaţiilor controlului judiciar. Conform Codului de procedură penală, instanţa de judecată dispune prin hotărâre confiscarea cautiunii, dacă măsura controlului judiciar pe cauţiune a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.