Bogdan Oprea: Premierul Ponta urmăreşte, în mod evident, să creeze un blocaj instituţional

Data publicării:
bogdan oprea agerpres -3

Domnul prim-ministru Victor Ponta spune, din nou, o minciună, mizând pe faptul că memoria colectivă nu se activează şi că oamenii sunt obişnuiţi să aibă încredere în ceea ce declară un prim-ministru. Pentru a justifica gestul, greu calificabil pentru un înalt oficial al statului, de a nu mai răspunde la apelurile telefonice ale preşedintelui României, domnul prim-ministru Victor Ponta spune că s-a supărat pe declaraţiile domnului preşedinte referitoare la tragicul accident din Muntenegru din data de 23 iunie 2013”, se arată în declaraţia purtătorului de cuvânt al şefului statului, remisă Mediafax.

B. Oprea menţionează că singurele reacţii publice ale preşedinteluiTraian Băsescu sunt un mesaj de condoleanţe transmis printr-un comunicat de presă în data de 24 iunie, o declaraţie dată 11 zile mai târziu, în data de 4 iulie, la postul de televiziune Digi24 şi, apoi, o scurtă referire făcută în cadrul unei declaraţii de presă desfăşurate la Palatul Cotroceni, în data de 19 iulie.

Singura referire care l-ar putea deranja pe domnul prim-ministru Victor Ponta este cea potrivit căreia domnul preşedinte a aflat despre accident imediat ce acesta a avut loc, iar domnul prim-ministru, care, în acel moment, juca baschet, susţine că a fost doar informat câteva ore mai târziu", adaugă Bogdan Oprea.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului apreciază că „este regretabil că un prim-ministru ascunde, printr-o minciună spusă public, o astfel de greşeală sau incapacitatea aparatului propriu de lucru de a reacţiona la timp în situaţii de criză”.

Domnul prim-ministru Victor Ponta urmăreşte, în mod evident, să creeze un blocaj instituţional crezând că, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciună şi prin nerespectarea angajamentelor faţă de populaţie. Un prim-ministru responsabil ar fi recunoscut greşeala şi ar fi sancţionat vinovaţii din propriul aparat de lucru”, conchide Oprea.

Premierul Victor Ponta afirmă că are relaţii instituţionale foarte bune cu Preşedinţia, dar că nu răspunde la telefon unor „oameni neserioşi”.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, la Fundulea, că premierul Victor Ponta nu îi răspunde la telefon, el făcând aceste declaraţii după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă a vorbit cu acesta despre problemele semnalate de el în domeniul agriculturii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri