BOICOT. Crin Antonescu nu asistă, mâine, la discursul președintelui în Parlament

Data publicării:
11032013 20crin 20boicot-54168

PreședinteleTraian Băsescu a cerutsăptămâna trecută să se adreseze Parlamentului pentru a transmite un mesaj pe teme de politică externă. Mesajul prezidențial vine după ce la Consiliul Justiție-Afaceri Interne de săptămâna trecută,aderarea României la Schengen a fost din nou amânată.

Preşedintele Traian Băsescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, marţi, de ora 15.00, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

„Discursul președintelui va avea loc, ședința va avea loc, pentru că, din punct de vedere legal, domnia sa este președinte, și conform prevederilor constituționale, are dreptul să se adreseze Parlamentului. Vom organiza, așadar, ședința și se va adresa Parlamentului. Pe fond, pentru mine - și probabil pentru mulți alții dintre parlamentarii actuali - domnul Traian Băsescu nu mai are niciun fel de legitimitate ca președinte și ca atare nu sunt interesat să-i ascult mesajul”, a declarat președintele Senatului.

În schimb, premierul Victor Ponta spunea, la sfârșitul săptămânii trecute,că aşteaptă ca preşedintele Băsescu să prezinte, marţi, în Parlament adevărul despre discuţiile din Consiliul JAI privind aderarea României la Schengen, şi anume să explice că doar Germania a fost împotrivă, iar Olanda şi Finlanda au propus o nouă discuţie în decembrie.

Declaraţia premierului e contrazisă însă de ministrul de Interne Radu Stroe care a participat la şedinta de la Bruxelles. El a susţinut, tot într-o emisiune televizată, că la dezbatere doar două țări s-au opus în mod ferm aderarii României, și anume Germania și Finlanda. Înainte de reuniunea de la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a declarat că cel puţin şapte state se opun aderării ţării nostre la Schengen şi a salutat decizia premierului de a nu forţa un vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri