Boloş: Până pe 30 aprilie, România trebuie să depună la Bruxelles documentele finale pentru modificarea PNRR

Data publicării:
ioan marcel bolos
Marcel Boloș Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România are ca termen data de 30 aprilie pentru transmiterea către Comisia Europeană a documentelor finale privind modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

"30 aprilie este termenul de transmitere a documentelor finale. Avem cele patru lucruri pe care le-am mai menţionat - reducerea de grant, ajustarea preţului la investiţii ca urmare a creşterii costului la materiale şi manoperă, avem adăugarea capitolului REPower EU şi capitolul de circumstanţe obiective unde se încadrează plafonul de 9,4% din PIB (privind cheltuielile cu pensiile - n.r.).

Ce vreau să spun este că este prima şi ultima noastră şansă de modificare a PNRR-ului pentru a răspunde, să zicem, cerinţelor de implementare până în august 2026. Dacă, să zicem, uităm vreo un jalon sau o ţintă care am vrea să o modificăm ulterior va fi, practic, aproape imposibil", a explicat Boloş, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat dacă România a transmis la Bruxelles documentele în care se regăsesc elementele de renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri