Bucureştiul va fi pregătit pentru dezastre până la sfârşitul anului. Primăria a anunţat investiţii de 1,5 milioane de euro

Data publicării:
dezastre 1

În cazul unui conflict armat sau în cazul unui dezastru natural, cel mai mare stadion al ţării se va transforma într-un imens adăpost pentru populaţie. 

Naţional Arena va deveni zona zero a operaţiunilor de salvare. Aici vor putea fi adopostite câteva zeci de mii de persoane care vor avea asigurată apa, hrana şi îngrijirea medicală. 

Primăria Capitalei va depozita în incinta stadionului trei mii de marmite. Vasele vor costa 175 mii de euro. 

Este vorba despre marmitele mici care, în caz de dezastru, pe Stadionul Naţional se montează aproape 3.000, 3.800 de paturi, pături şi aşa mai departe. Se încălzeşte incinta atât cât poate fi ea încălzită. Şi ei să poată să îşi primească mâncarea, fiecare persoană care este acolo”, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. 

Municipalitatea a început pregătirile pentru situaţii de calamitate încă de anul trecut, când ar fi trebuit să sape 12 puţuri de mare adâncime în şcolile din Capitală, pentru a asigura alimentarea cu apă a populaţiei. Numai că lucrările vor fi gata abia anul acesta. 

Primarul Sorin Oprescu pune întârzierile pe seama unor contestaţii făcute după licitaţie. Edilul-şef promite că planul de apărare va fi funcţional până la sfârşitul anului.

Cred că în 2-3 luni, având în vedere că s-au făcut toate completările necesare, toate trusele au fost împărţite acolo unde au putut fi împărţite. În şcoli, în momentul ăsta, şi-au primit toate aceste materiale de urgenţă”, a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. 

Nu mai puţin de 500.000 de euro va costa amenajarea puţurilor. Alte 900.000 de euro a plătit primăria generală pentru a cumpăra 16.500 de saci de dormit. Iar lista continuă. Paturi de campanie, pături, saltele şi truse medicale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri