Budăi îl atacă pe Ghinea care a acuzat că la Ministerul Muncii se cumpără mașini "în draci": "E frustrat"

Data actualizării: Data publicării:
marius budai sustine o declaratie de presa
Ministrul Muncii, Marius Budăi explică de ce s-au făcut achiziții de mașini la casele de pensii. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marți că mașinile achiziționate de casele de pensii erau prinse în buget de anul trecut și că procedura pentru cumpărarea lor a început în ianuarie. El l-a atacat pe Cristian Ghinea, care a acuzat că la Ministerul Muncii "se cumpără mașini în draci", că "este frustrat că a pierdut consultanța din PNRR."

"Mă așteptăm de la colegii care au scos în presă, Ghinea cu limbajul elevat, să le explice românilor de ce i-au condamnat la sărăcie pe următorii 50 de ani sau să le spună cetățenilor de ce când el a fost în guvern nu le-au dat părinților și bunicilor niciun leu la pensii. Cred că e frustrat și îi pare rău după consultanță din PNRR.

Am cerut clarificări asupra acestei achiziții de la președintele Casei de Pensii. Mi-a explicat că au fost prinse în buget de anul trecut. Procedura a început în ianuarie, s-a finalizat în aprilie. S-au casat mașini de peste 15 ani vechime, s-au achiziționat prin Rabla. O parte prin PNRR, mașini electrice, cu tot cu stații.", a declarat ministrul Muncii.

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a transmis într-un comunicat oficial că ministrul Muncii, Marius Budăi, tocmai cumpără 60 de maşini, pe procedură de urgenţă. Asta, în condiţiile în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, viitorul premier al României, a declarat că "e prima dată când statul strânge cureaua".

"Ce se întâmplă acum în ministere e de tot râsul. Se cumpără maşini în draci, repede, înainte să dea tot ei ordonanţa că… nu se mai cumpără maşini. Le-a ieşit o gaură de 20 de miliarde de lei la buget şi dau o OUG de faţadă. E doar pentru trâmbiţat. Prima dovadă, la maşini. Marius Budăi plânge de grija traiului greu al românilor, mai ales al seniorilor, deşi refuză să le crească pensiile şi minte că nu îl lasă PNRR", arată Cristian Ghinea.

El afirmă că "ministrul Budăi a dat ordin către toate casele judeţene de pensii să-şi cumpere maşini - 42 de Dustere, iar 16 dintre ele şi-au mai luat şi câte un Ford Puma".

"La minister, Marius Budăi a cumpărat două Skoda Octavia. Toate fără licitaţie, între 24 aprilie şi 2 mai. În total, 60 de autoturisme noi în valoare de 5,7 milioane de lei", afirmă el. "Practic, fiecare primărie şi instituţie e pusă pe acelaşi calapod, indiferent dacă a fost dintre cei responsabil sau dintre cei care au făcut angajări şi cheltuieli aiurea. Poate, de pildă, unele case de pensii chiar ar avea nevoie de maşină. În loc să lase decizia acolo, Budăi decide că fiecare casă judeţeană are nevoie de fix o maşină de genul X şi o maşină de genul Y. Luate pe urgenţă. Investigăm să vedem dacă e şi şpagă la mijloc. Între timp, Ciucă nu renunţă la pensia specială de 18.000 de lei şi a blocat toată reforma aia, pentru că el nu înţelege nimic din subiect. Încearcă Iohannis şi Hellvig să conducă România în 2023 cu speciali, dar nu merge, că lumea e mai complexă, iar România modernă are aşteptări legitime", mai spune Cristian Ghinea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri