Budăi: Pensiile mai mari sunt necesare, inclusiv prin renegocierea procentului de 9,4% din PNRR. Iohannis s-a interesat de acest lucru

Data publicării:
marius budai klaus iohannis
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, marți, printr-un comunicat, că la discuția cu președintele Klaus Iohannis de la începutul anului a susținut că majorarea pensiilor „este o necesitate”, „inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB”, menționat în PNRR. Ministrul PSD a afirmat că șeful statului „s-a interesat de acest lucru”.

„Creșterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru.

A fost o discuție la Cotroceni la începutul anului în care am susținut exact acest lucru, inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de domnul Ghinea de la USR.

Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru.

Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunța sub nicio formă la creșterea pensiilor și rezolvarea inechităților din sistem.

Nu avem voie să lăsăm ca acțiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari. Este obligația noastră să apărăm drepturile pensionarilor”, arată un comunicat al ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, la Parlament, că la discuția de la începutul lunii ianuarie cu președintele Klaus Iohannis miniștrii au fost de acord că procentul de 9,4% din PIB trecut în PNRR pentru pensii „nu ar fi suficient”. Acesta a spus că a stabilit cu ministrul Muncii, Marius Budăi, să demareze procesul de reformă a pensiilor în general.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri