Bugetele ministerelor, avizate pe bandă rulantă

Data publicării:
Teanc de bani lei digi24 august 2015 2 -2

Bugetul de peste 33 de miliarde de lei al Ministerului Muncii a fost aprobat în unanimitate în comisiile de specialitate. Parlamentarii nu au acceptat niciunul din cele șapte amendamente depuse, însă i-au cerut ministrului Claudia Costea să rezolve dezechilibrele din sistemul de salarizare.

Intenționăm ca în luna februarie să putem să discutăm cu dvs. proiectul legii salarizării”, a spus ministrul Claudia Costea.

Ministrul Muncii spune că lucrează, împreună cu colegii săi de la Sănătate şi de la Finanţe, la un proiect prin care să poată fi recompensată munca celor care i-au îngrijit pe răniţii din tragedia din Clubul Colectiv.

Faţă de anul trecut, în bugetul pe 2016 cresc sumele alocate reabilitării clădirilor cu risc seismic.

Pentru 2015 a fost alocată suma de 5 milioane de lei pentru 22 de obiective. În 2016 am mărit la 25 mil lei. Sunt dificultăți legate de acceptul asociațiilor de proprietari. Instituții de cultură, zone comerciale care, conform, legii, au trebuit sa părăsească aceste imobile, și pe de altă parte nu avem soluții pentru ele”, a spus ministrul Dezvoltării, Vasile Dâncu.

Comisiile de apărare au suplimentat banii care vor fi cheltuiţi anul viitor pentru renovarea şi modernizarea penitenciarelor.

Noi alocasem o sumă, comisia de apărare a propus suplimentarea acestei sume cu 20 de milioane de lei. Avem prevăzută începerea unor demersuri pentru construcția unor centre de reținere și arest preventiv noi”, a spus ministrul de Interne Petre Tobă.

La bugetul Ministerului Transporturilor, parlamentarii au aprobat toate cele 74 de amendamente depuse.

Un alt amendament a fost adoptat, în unanimitate, de comisiile de cultură. Acestea au suplimentat cu 5 milioane de lei bugetul ministerului de resort iar banii ar urma să fie folosiţi pentru cumpărarea de la actualii proprietari a sculpturii Cuminţenia Pământului, a lui Constantin Brâncuşi.

În anii trecuti, numărul amendamentelor a fost de câteva mii. Avizul final asupra proiectului de buget va aparține comisiilor de buget finanţe, care vor lucra şi în weekend. Votul în plenul reunit este programat săptămâna viitoare, miercuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri