Bugetul, dezbătut în Parlament. Digi24 vă întreabă: Cum vi se pare modul cum a fost creionat de Guvern?

Data actualizării: Data publicării:
parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Dezbaterea bugetului în Parlament ajunge, azi, în linie dreaptă. După-amiază vor începe discuţiile în plen. Până acum, lucrările au fost marcate de nenumărate certuri şi nemulţumiri.

parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia celor de la PSD că e cinic să pună în opoziţie sănătatea copiilor şi securitatea naţională.

Şeful statului l-a caracterizat pe Liviu Dragnea ca fiind meschin pentru că vrea să ciuntească bugetul serviciilor pentru programul Vitamina D pentru copii, în condiţiile în care finanţarea partidelor a crescut revoltător, la peste 400 de milioane de lei, de 28 de ori mai mare decât în 2016. Între timp, Liviu Dragnea a mai repurtat o victorie de imagine în Comisia de Buget. A fost adoptat amendamentul său, o masă valdă pentru copii. Banii sunt luaţi de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Şi tot în timpul dezbaterilor, am aflat că ministrul de Externe nu are încredere în cursul leu-euro pe care şi-au construit guvernanţii bugetul.

Discutăm, astăzi, cu invitaţi de la partidele aflate la putere, dar şi cu opoziţia, despre tema momentului - bugetul pentru 2019.
De la ora 15.30, jurnalistul Digi24 Alina Manolache va dezbate subiectul, în Parlament, cu Alexandru Băişanu, deputat ALDE, şi Ionuţ Stroe, deputat PNL.

Vă invităm să ne scrieţi întrebările dumneavoastră legate de ce vă doriţi de la bugetul ţării şi cum vi se pare modul cum a fost creionat de Guvern. Vom adresa întrebările sugerate de dumneavoastră celor care au în mâinile lor decizia privind banii ţării.

Citiți și: 

Bugetul pe 2019, avizat pozitiv în comisii. Soluția lui Eugen Teodorovici pentru banii serviciilor

SRI rămâne fără 150 de milioane de lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri