Bugetul pe 2018. Ponta: Mierea se transformă în fiere

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta se gandeste daca sa intre la guvernare
INQUAM Photo/Octav Ganea

Fostul premier PSD declară, referindu-se la proiectul de buget pe 2018, despre care au apărut miercuri primele informații, că o să vină criza în timp ce politicienii „bat câmpii”.

20170618_PARLAMENT_ponta_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Când trecem de la vorbe frumoase la televiziune la cifrele seci din proiectul de buget, mierea se transformă în fiere!”, scrie Victor Ponta, pe contul său de Facebook, făcând trimitere la primele informații despre proiectul de buget pe 2018 la care lucrează Guvernul Tudose.

Noi nu putem să vorbim nici azi despre lucrurile cu adevărat importante care ne vor afecta viața tuturor în 2018 - taxe și impozite, salarii și pensii, investiții și cheltuieli publice, banii pentru sănătate, educație, cultură, sport, mediu etc. Și azi vorbim de «stat paralel», «americani», bla, bla - și criza o să vină în timp ce noi batem câmpii!”, mai arată fostul premier PSD.

Guvernul nu va acorda nici în 2018 o serie de beneficii bugetarilor, precum tichete cadou, premii și indemnizații de vacanță, iar anumite drepturi ale polițiștilor, militarilor și funcționarilor publici din penitenciare vor fi înghețate la nivelul lunii decembrie 2017. Toate aceste măsuri sunt cuprinse în proiectul de buget pe 2018, iar în document se precizează explicit că în lipsa acestor măsuri deficitul ar ajunge la 8,11% din PIB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri