Bugetul pentru 2016, dezbatere-maraton în comisii

Data publicării:
parlamm

Chemat la dezbaterea bugetului instituţiei pe care o conduce, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean a fost pus pe glume.

Augustin Zegrean: „Este prima dată când Ministerul Finanțelor ne-a propus bugetul pe care noi l-am solicitat. Dacă știam, ceream mai mult. Vrem să schimbăm mașinile, că sunt vechi. Mașina mea am vrut sa o dau la buy back, mi s-au oferit 3.000 de euro”.

Atmosfera a fost la fel de relaxată şi când a venit momentul să fie votat bugetul Agenţiei Naţionale de Integritate, aprobat în unanimitate.

Viorel Ștefan, deputat PSD, președintele Comisiei pentru buget: „Având în vedere că PNL a adoptat acel cod de conduită după ce l-a doptat PSD înaintea lor, probabil un buget scăzător pentru 2016 e acoperitor pentru buna funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate”.

Fără probleme a trecut şi bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Comisiile reunite de buget -finanţe au aprobat în unanimitate şi bugetele SRI şi SIE.

Câteva probleme au fost, însă, la Institutul Cultural Român care a cerut o suplimentare de 3,8 milioane de lei, pentru a organiza în 2016 evenimente dedicate anului Brâncuşi.

Institutul Cultural Român a primit, într-un final, doar 500.000 de lei în plus la buget.

Şi Academia Română a cerut bani în plus, pentru evenimentele dedicate împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare. Academia a avut mai mult succes decât ICR şi a primit un supliment de un milion de lei. Parlamentarii din comisiile reunite de buget finanţte vor lucra şi mâine pentru a finaliza raportul cu care proiectul de buget va merge în plenul reunit al Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri