Bugetul pentru finanțarea proiectelor prin PNDL a fost epuizat. Premierul îi asigură pe primari că vor primi bani după rectificare

Data actualizării: Data publicării:
lucrari la un drum. o lopata lasata in mijlocul drumului
Bugetul din acest an s-a epuizat mai repede și pentru că au existat plăți restante de circa 2 miliarde de lei de anul trecut. Foto: INQUAM Photos/Justinel Stavaru

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adminsitrației a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs, recomandarea fiind să finanțeze proiectele din surse proprii sau să sisteze lucrările. Ulterior, premierul Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că primarii vor primi bani pentru investiții, după rectificarea bugetară.

„Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Pogramului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs. (...) Aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistați lucrările”, se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Cseke Attila primarilor.

Ministrul Cseke Attila a declarat pentru Economedia.ro că înștiințarea este ”o procedură legală obligatorie, vreau să liniștesc pe toată lumea, nu se întâmplă pentru prima oară. Facturile depuse până în 15-17 iunie, care îndeplinesc condițiile, vor putea fi plătite. Plăți vom efectua până la 20 iulie. Va exista deci maximum o lună de zile în care ministerul nu va face plăți. Dar la rectificarea din august vor fi alocate surse importante pentru PNDL. Autoritățile locale pot face plățile din buget, cu decontare ulterioară. Se pot continua lucrările și din august se reia plata facturilor”.

Ministrul Cseke Attila a mai adăugat că bugetul din acest an s-a epuizat rapid și pentru că au existat plăți restante de circa 2 miliarde de lei de anul trecut, dintr-un buget total de aproximativ 4 miliarde de lei.

Ulterior, și premierul Florin Cîțu a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că „toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României, conform legii”.

„Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toți aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate și reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult”, a scris premierul.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri