Sari la conținut
News Alert

Bugetul refăcut pe 2017, adoptat vineri de Guvern

Guvernul va adopta vineri proiectul de buget refăcut pe anul 2017 și tot în aceeași zi acesta va putea fi depus la Parlament, a anunțat premierul Sorin Grindeanu în ședința de Guvern.

„Domnule prim-ministru, v-aș ruga să fiți de acord să facem vineri, pentru a avea timpul necesar ca toți colegii noștri să reîncarce sistemul, urmare a modificărilor care se impun a fi operate în structură. Sigur, așteptăm să vedem poziția Parlamentului. În opinia mea, vineri seară, proiectul poate fi depus la Parlament, deci calendarul pe cel mai pesimist scenariu ar putea fi decalat cu o zi față de calendarul inițial, care presupunea să fim joi seară în Parlament”, a declarat Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor.

„Vineri facem ședința, domnule ministru”, i-a răspuns spus Sorin Grindeanu.

Bugetul pe anul acesta a fost refăcut, după o discuţie terminată aseară târziu la sediul PSD. Varianta iniţială prezentată de Ministerul de Finanţe nu a fost pe placul preşedintelui social-democraţilor Liviu Dragnea şi nici al premierului Sorin Grindeanu.

Liderul PSD a precizat că rediscutarea a fost generată de faptul că era periclitată finanţarea unor proiecte prevăzute în programul de guvernare.

Discuţia a fost generată de faptul că o parte dintre miniştri nu au fost foarte atenţi şi nu au înţeles foarte bine că programul de guvernare aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100% şi, din eroare sau din neatenţie, au încercat să pună alte priorităţi la finanţare, care nu erau trecute în programul de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă