Bugetul refăcut pe 2017, adoptat vineri de Guvern

Data actualizării: Data publicării:
1484243427original_spf_8366

Guvernul va adopta vineri proiectul de buget refăcut pe anul 2017 și tot în aceeași zi acesta va putea fi depus la Parlament, a anunțat premierul Sorin Grindeanu în ședința de Guvern.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Domnule prim-ministru, v-aș ruga să fiți de acord să facem vineri, pentru a avea timpul necesar ca toți colegii noștri să reîncarce sistemul, urmare a modificărilor care se impun a fi operate în structură. Sigur, așteptăm să vedem poziția Parlamentului. În opinia mea, vineri seară, proiectul poate fi depus la Parlament, deci calendarul pe cel mai pesimist scenariu ar putea fi decalat cu o zi față de calendarul inițial, care presupunea să fim joi seară în Parlament”, a declarat Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor.

„Vineri facem ședința, domnule ministru”, i-a răspuns spus Sorin Grindeanu.

Bugetul pe anul acesta a fost refăcut, după o discuţie terminată aseară târziu la sediul PSD. Varianta iniţială prezentată de Ministerul de Finanţe nu a fost pe placul preşedintelui social-democraţilor Liviu Dragnea şi nici al premierului Sorin Grindeanu.

Liderul PSD a precizat că rediscutarea a fost generată de faptul că era periclitată finanţarea unor proiecte prevăzute în programul de guvernare.

Discuţia a fost generată de faptul că o parte dintre miniştri nu au fost foarte atenţi şi nu au înţeles foarte bine că programul de guvernare aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100% şi, din eroare sau din neatenţie, au încercat să pună alte priorităţi la finanţare, care nu erau trecute în programul de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri