Exclusiv Burduja, despre posibila sa mutare la Finanțe: „Voi răspunde prezent la orice apel unde cred că pot să-mi ofer concursul”

Data publicării:
Ministrul Cercetării, Dezvoltării și Digitalizării, Sebastian Burduja explică posibilitatatea transferului la Ministerul Finanțelor
Ministrul Cercetării, Dezvoltării și Digitalizării, Sebastian Burduja, la Interviurile Digi24.ro

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, nu exclude posibilitatea transferării la Ministerul Finanțelor, în momentul rotativei guvernamentale din luna mai. Prezent, luni, la Interviurile Digi24.ro, oficialul a declarat: „Întodeauna voi face ceea ce Partidul Național Liberal și ceea ce guvernul în sine consideră că este mai bine și voi răspunde prezent la orice apel unde cred că pot să-mi ofer concursul.”

Reporter: Sunteți luați în calcul pentru a ocupa fotoliul de ministru al finanțelor, luați în calcul această posibilitate?

Sebastian Burduja: Nu s-a pus această problemă, vă spun direct și deschis. Am un mandat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și prioritatea mea zero este să duc la înteplinire proiectele pe care mi le-am asumat

Reporter: Dacă vi se propune, în urma analizei făcute de către colegi, în momentul rotativei guvernamentale din mai, fotoliul de la finanțe, unde aveți experiență în calitate de secretar de stat, mergeți la finanțe?

Sebastian Burduja: Vom vedea ce va fi la acel moment. V-am spus, mă concentreze pe ce am de făcut la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și cred că există un merit în a asigura o continuitate a mandatului

Reporter: Dar nu excludeți și varianta de la finanțe?

Sebastian Burduja: Întodeauna voi face ceea ce Partidul Național Liberal și ceea ce guvernul în sine consideră că este mai bine și voi răspunde prezent la orice apel unde cred că pot să-mi ofer concursul.

Despre posibilitatea unei candidaturi pentru Primăria Municipiului București, Burduja a declarat: Mă gândesc doar la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și o spun cu mâna pe sufelt. Mereu se vor face speculații, este un sport național înainte de campanii. Bucureștiul are probleme grave, întodeauna un om politic trebuie să treacă și prin testul votului direct. Sunt categoric pentru asta și nu mi-a fost teamă să mă duc și independent, candidat la Neamț, chiar dacă am pierdut, dar, repet, în acest moment, prioritatea mea este ministerul

În luna mai ar trebui să aibă loc rotativa guvernamentală, conform protocolului Coaliției de Guvernare. Ministerul Finanțelor, condus acum de către Adrian Câciu, social democrat, ar urma să treacă în subordonarea unui ministru liberal. 

Schimbarea fotoliilor în momentul rotativei a provocat deja tensiuni în cadrul Coaliției. PSD, n-ar dori schimbarea miniștrilor „care performează”, după cum a declarat liderul social-democrat, Paul Stănescu. Printre miniștrii „performanți” ai PSD, s-ar număra și Adrian Câciu, titularul de la ministerul care ar trebui să treacă în subordinea PNL, la sfârșitul lunii mai. 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri