Sari la conținut

Buşoi: Firea se comportă ca un mic mahăr local pesedist

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi o acuză pe Gabriela Firea de sabotarea mitingului PNL din Capitală, programat iniţial pentru sâmbătă, liberalul susţinând că Firea are un comportament de „mic mahăr local pesedist care vrea să controleze jocul”, scrie News.ro.

busoi

„Lipsa de claritate care domină atitudinea primăriei pe tema mitingului PNL - de la parcursul procedural înadins întortocheat al aprobărilor, până la neclaritatea semnăturii asumate de viceprimar pe ştampila pusă de primar - duce cu gândul la comportamentul de mic mahăr local pesedist care vrea să controleze jocul. D-na Firea a adoptat repede nu dorinţa de a administra bine, ci dorinţa de a stăpâni tot ce mişcă, iar ideea că PNL poate face o manifestare în Bucureşti este ceva ce nu convine «pesedeului» şi prin urmare trebuie pe cât posibil sabotat chiar dacă asta înseamnă limitarea unui drept al cetăţenilor”, consideră Cristian Buşoi.

El o acuză pe primarul general Gabriela Firea că a iniţiat un proces de politizare a administraţiei, social-democraţii ajungând să încerce şi cenzurarea dreptului de a manifesta public.

„Aroganţa PSD în Capitală creşte pe măsură ce se intensifică procesul de politizare al administraţiei Capitalei – d-na primar Firea reuşind să mute tot Voluntariul în primăria Bucureştiului (...) Toate erorile, politizarea, lipsa de transparenţă şi nepăsarea suverană când vine vorba despre  dat răspunsuri arată că stăpânirea pesedistă asupra Capitalei se extinde îngrijorător. Punerea în discuţia a dreptului de a manifesta public, la mitingul PNL, chiar şi dacă aprobat de primărie -  deşi în fapt neaprobat de primar - dă măsura siguranţei de sine a pesediştilor care simt că pot controla tot ce mişcă în Bucureşti şi pot acţiona cum au chef”, susţine preşedintele PNL Bucureşti.

PNL a decis să amâne mitingul de susţinere a premierului Dacian Cioloş, care urma să aibă loc sâmbătă, pentru data de 5 noiembrie. 

Cezar Preda a anunţat că această decizie a fost luată în Comisia de unificare a PNL, pentru că nu existau toate avizele. „PNL va organiza o acţiune similară pe 5 noiembrie. Sperăm să primim toate avizele până atunci”, a spus Cezar Preda.

El a precizat că, în condiţiile în care mitingul de sâmbătă nu are încă toate avizele nici la acest moment, PNL nu mai poate organiza evenimentul. „S-au reziliat contractele cu autocarele”, a mai spus Preda. 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat, luni, într-o intervenţie la Antena 3, că i-a trimis preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, pe WhatsApp, protocolul semnat privind solicitarea de organizare a mitingului, urmând ca ultima semnătură, a secretarului primăriei, să fie pusă marţi dimineaţă, ea adăugând că este vorba despre un „scandal mediatic fals, creat pentru a manipula”.

Anterior, preşedintele PNL, Alina Gorghiu a acuzat faptul că administraţia PSD de la conducerea Capitalei încearcă „să cenzureze” mitingul pe care liberalii vor să-l organizeze pentru susţinerea lui Dacian Cioloş.