Buşoi: Pe Gabriela Firea o lasă nervii din cauza protestelor. Toarnă gaz pe foc cu declaraţii iresponsabile

Data publicării:
firea2

Prim-vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, susţine că declaraţia Gabriele Firea, potrivită căreia 95% dintre cei care protestează în stadă nu au citit ordonanţa despre codurile penale, este tipică pentru un „pesedist pe care l-au lăsat nervii” şi nu face decât să toarne gaz pe foc într-un context social deja foarte tensionat.

firea2

„Declaraţia dnei Firea despre faptul că 95% dintre oamenii care protestează nu au citit textul ordonanţei pentru care cer abrogarea, este o declaraţie tipică de pesedist pe care l-au lăsat nervii, un fel de «măi animalule» în varianta 2016”, a afirmat Cristian Buşoi acuzând PSD că „aproape că vrea să-i trateze cu un dos de palmă pe românii care nu iubesc partidul suficient încât să se lase minţiţi”.

Buşoi i-a cerut Gabrielei Firea să facă public studiul pe care l-a invocat în sprijinul afirmaţiilor ei „pentru a nu părea total penibilă” şi să evite declaraţiile care pot tensiona şi mai mult situaţia.

„În loc să vorbească printre dinţi şi să mârâie la oamenii care protestează în frig de zile întregi pentru ca în România să devină o ţară normală în care se respectă nişte reguli, dna Firea mai bine ar înţelege că are o responsabilitate politică şi că trebuie să accepte că politicienii nu trebuie să fie deasupra legii. În loc să toarne gaz pe foc cu declaraţii iresponsabile, dna Firea poate să propună partidului din care face parte să anuleze ordonanţa de urgenţă şi să pornească o dezbatere în Parlament, pentru că acolo este forul instituţional legitim unde se poate purta o discuţie transparentă despre modificări care afectează societatea românească”, a conchis Cristian Buşoi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că 95% dintre cei care protestează împotriva OUG 13/2017 prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală nu au citit actul normativ şi nici nu ştiu că proiectul graţierii nu a fost adoptat.

„Eu rezist unei stări de stres, de tensiune chiar, şi aştept să se calmeze lucrurile. Aştept ca cei 95% dintre cei care sunt în piaţă, care protestează şi care au declarat că nu au citit textul ordonanţei să facă acest lucru”, a spus Gabriela Firea.

Întrebată de unde are această informaţie, Firea a răspuns:  „Pe toate site-urile. Dacă vreţi vă trimit linkul (...) Există un studiu care s-a realizat şi 95% spun că nu au citit ordonanţa de urgenţă, că nu ştiu dacă sunt două ordonanţe sau una, care nu ştiu că proiectul graţierii nu a fost adoptat, ci trimis la Parlament”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri