Buzatu: Ce să facem cu Bădălău? Colegii noştri, dintre care unii au greşit, slavă Domnului, se cred îndreptăţiţi să ceară sancţiuni

Data actualizării: Data publicării:
180115_PSD_CEX_014_badalau INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat la Digi24 că Niculae Bădălău a fost deja sancţionat prin luările de poziţie contra lui după declaraţiile privind diaspora şi că, prin faptul că şi-a cerut scuze, a recunoscut că a greşit. "Mai departe de atât ce să facem? Să îl ducem la puşcărie?", a spus Buzatu.

"El a fost sancţionat deja. Dacă vreţi să îl ducem la puşcărie, trebuie să vedem dacă are o conotaţie penală acest tip de exprimare. Dacă nu, trebuie să acceptăm că a fost sancţionat prin luările de poziţii. Cred că a şi înţeles omul ăsta când şi-a cerut scuze. Mai departe de atât ce să facem?

Mă bucur că unii dintre colegi au poziţii radicale contra altora, dar am foarte mari îndoieli în legătură cu bunele lor intenţii. Parabola biblică spune să dea cu piatra cel care nu a greşit niciodată. Or, colegii noştri, dintre care unii au greşit, slavă Domnului, se cred cei mai îndreptăţiţi să ceară tot felul de sancţiuni. Cred că e bine să conştientizăm că toţi putem greşi.

bine să şi regretăm unele greşeli pe care le facem sau pe toate şi ulterior să avem o atitudine de îndreptare. Fiecare, în felul în care se va îndrepta, în felul ăsta să îl apreciem", a spus Dumitru Buzatu.

Întrebat dacă sunt tabere în PSD, liderul PSD Vaslui a răspuns că nu sunt tabere veritabile cu bază ideologică. El a subliniat că Niculae Bădălău a fost "un activist foarte bun al partidului", fapt confirmat şi de rezultate.

"Nu poate fi bun unul care a obţinut rezultate minimale şi să fie rău Bădălău care a obţinut o majoritate consistentă în alegerile de-a lungul timpului. Noi trebuie să acceptăm că oamenii mai pot şi greşi.

Care sunt colegii ăştia care au avut aceste virtuţi extraordinare, ştiau foarte bine să comunice şi nu ne-au spus şi nouă, ca să comunicăm şi noi foarte bine?", a conchis Dumitru Buzatu. 

PSD Brașov cere excluderea lui Niculae Bădălău din partid, din cauza declarațiilor legate de românii care muncesc și trăiesc în diaspora: „Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate”.

Ped e altă parte, liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, cere un an de penitenţă pentru Niculae Bădălău, pentru declaraţiile jignitoare la adresa diasporei. Benea este cel cu care, la CEx de marţi seară, Bădălău a avut un conflict, tot din cauza românilor din străinătate.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri