C. Antonescu: A face un fel de ritual acum din a intra într-o galerie îmi pare ușor superficial și chiar infantil

Data publicării:
ponta si antonescu resized mediafax-5

„Eu am înțeles și am salutat faptul că premierul a fost acolo, a purtat niște discuții cu niște oameni și i-a determinat să pună capăt unei forme speciale de protest care nu avea rost. Era o formă aproape limită de protest, în condițiile în care erau așteptați și sunt așteptați dânșii, ca și alții, la masa dialogului. A face un fel de ritual acuma din a ne duce și intra într-o galerie, fără ca nimeni să fie acolo, așa, s-o vizităm și să declarăm îmi pare ușor superficial și chiar infantil. Ceea ce este important nu e să facem noi turnee și să intrăm în mine și să ne pozăm cu căști de miner pe cap, i este să discutăm serios acest proiect, este să se audă voce tuturor care sunt interesați și să luăm o decizie așa cum ne dă dreptul calitatea de parlamentar și responsabilitatea...”, a afirmat Crin Antonescu.

Președintele Senatului a subliniat că exist însă o majoritate parlamentară USL, chiar dacă PNL a anunțat că nu votează proiectul de lege care vizează Roșia Montană.

„Sigur că există majoritate parlamentară USL, nu știu care va fi soarta proiectului, dar majoritatea parlamentară care susține Guvernul se păstrează și repet: Nu am avut nici în angajamentele electorale, nici în programul de guvernare și nici înainte de lansarea proiectului vreun angajament reciproc de a merge de o parte sau alta. Cu alte cuvinte, nu am fost legați, în interiorul majorității, de vreun angajament legat de susținerea acestui proiect. Nu întămplător, în acest moment nu e clar cum se va vota în PSD. Așa încât, acest proiect va trece sau nu, vom mai avea dezbateri, vom mai avea un vot, majoritatea rămâne cât se poate de stabilă și Guvernul cât se poate de susținut de această majoritate”, a spus liderul liberal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri