C. Antonescu: Comisia pentru „cazul Călărași” să fie condusă de senatorul PSD Ilie Sârbu. V. Ponta: Cred că a fost o glumă

Data publicării:
crin si ponta cotroceni -Mediafax Foto-Ovidiu Micsik-3

„Asta e propunerea noastră. Decizia oficială o vom lua mâine, poimâine, dar nu azi, nu cumva dintr-o informaţie greşită, dintr-un comentariu pripit, să poată interpreta cineva că ne poate da ultimatumuri”, a declarat Crin Antonescu joi, într-o conferință de presă.

Acesta a mai spus că PNL este „un partid serios, care nu va ajunge niciodată să adopte decizii pe care oamenii din afara partidului le anunță la televizor”.

„PNL nu ia decizii în funcție de comanda dată la televizor, ci în cadrele statutare”, a subliniat liderul liberal.

Victor Ponta le-a spus jurnaliștilor, miercuri, că l-a sunat pe Crin Antonescu pentru a discuta despre această comisie de anchetă și că liderul liberalilor și-a dat acordul.

Crin Antonescu a declarat reiterat însă, joi, că nu a avut loc o astfel de discuție.

În ședința USL de ieri, PSD le-a cerut liberalilor să decidă, astăzi, dacă susțin sau nu comisia de anchetă privind terenul achiziţionat de Ioana Băsescu.

Liberalii spuneau încă de ieri că nu este nicio grabă și că în niciun caz nu vor să reacționeze la comanda social-democraților.

În acest context, cei de la PSD au redactat un proiect al acestei comisii de anchetă, document pe care nu vor să îl trimită liberalilor, până când aceștia nu se pronunță dacă sunt sau nu de acord cu această comisie.

Premierul Victor Ponta a reacționat la propunerea lui Crin Antonescu în legătură cu șefia comisiei de anchetă: „Bănuiesc că a fost o glumă. Glumele domnului Antonescu sunt bune, unele dintre ele. Nu toate”.

Liderul liberalilor i-a răspuns imediat primului ministru: „E un personaj cu greutate politică, e liderul grupului din senat al PSD și l-am văzut și ieri și alaltăieri foarte dedicat. Cum adică să fie o glumă? Ăsta e un afront la domnul Sârbu”.

Propunerea ca senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului, să fie șeful comisiei parlamentare vine după ce acesta a declarat, la un post de televiziune, că nu-și poate permite să se opună constituirii unei comisii de anchetă care se ocupă indirect de situația președintelui Traian Băsescu.

Acum sunt două variante: dl. Crin Antonescu s-a supărat că s-a ieșit înainte de a discuta cu dânsul sau colegii nu l-au informat să spună: noi am discutat. Victor Ponta spune că a discutat la telefon, înțeleg că și telefonul acum s-a dat, nu s-a dat. Colegii mei - eu am plecat mai repede, dar am vorbit cu ceilalți - spun că s-a discutat la telefon. Sau e cealaltă variantă, că a fost supărarea pe ideea constituirii unei comisii nefiind de acord cu ea din start, ceea ce este de neînțeles. Nu cred că PNL își permite lucrul ăsta, să nu accepte măcar despre o comisie care să analizeze situația lui Traian Băsescu că, până la urmă, lucrurile acolo duc”, a spus Ilie Sârbu.

De altfel, Crin Antonescu și-a început conferința de presă afirmând că „PNL și Crin Antonescu au întotdeauna de ales, pentru că suntem liberi, cu excepția angajamentelor pe care le luăm față de alegătorii noștri. Restul, propagandă, amenințări, gimnastică electorală, nu ne fac mai puțin liberi”.

Crin Antonescu a cerut apoi demisia președintelui Traian Băsescu, afirmând că o astfel de decizie „ar scuti țara de un subiect jenant” și de „încă un an de război politic de tranșee în care se trage cu toate armele din dotare și care nu face bine țării”, spune Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri