C. Antonescu despre R. Fenechiu: Nu regret nicio clipă că un om competent a fost desemnat ministru de PNL

Data publicării:
crin antonescu1 RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu 1-1

„Din punct de vedere politic sunt de spus două lucruri. Unul, ministrul Relu Fenechiu şi-a făcut datoria, s-a dovedit un ministru competent şi a reuşit în această calitate două lucruri extrem de importante pentru România: deblocarea fondurilor europene, programul pentru infrastructură, privatizarea CFR Marfă în condiţii foarte complicate şi într-un timp foarte scurt”, a spus președintele PNL.

„De aceea, eu îi mulţumesc pentru activitatea desfăşurată în fruntea acestui minister şi nu regret nicio clipă faptul că un om competent a fost desemnat de către partid în această funcţie”, a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Șeful Senatului a mai spus că nu poate comenta decizia unei instanțe.

„Până când procesul nu se încheie, sunt alături de colegul meu şi de prezumţia de nevinovăţie”, a adăugat el.

În ceea ce privește demisia lui Relu Fenechiu, Crin Antonescu a spus: „Mi-e greu să comentez. Cert e că voinţa lui Fenechiu şi decizia politică în această împrejurare erau clare”.

Crin Antonescu a precizat că, la începutul săptămânii viitoare, va avea loc şedinţa conducerii PNL în care se va decide numele viitorului ministru al Transporturilor. Printre variantele luate ân considerare se află Ovidiu Silaghi și Mugur Cozmanciuc.

Ministrul Transporturilor a fost condamnat vineri, în primă instanță, la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”.

Relu Fenechiu este acuzat că, în perioada 2002 - 2005, a cumpărat prin firmele lui transformatoare vechi pe care le-a vândut apoi statului drept noi şi ar fi câştigat astfel două milioane şi jumătate de euro.

Avocaţii ministrului au atacat decizia cu recurs.

Citiți și:

Declarații contradictorii. Victor Ponta, între demisia sau revocarea lui Relu Fenechiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri