C. Antonescu, întrebat dacă va fi preşedinte în 2014: „Viaţa mea nu depinde de asta”

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-13

Liderul liberal mai spune că nu doreşte să devină un preşedinte al „maşinăriei politice”.

Crin Antonescu a mai declarat, la un post de televiziune, că nu este o maşină de criticat premierul, dar libertatea de exprimare îi aparţine.

El a adăugat că nu face aceste critici pentru că ar avea ceva cu Victor Ponta, ci pentru că are un angajament în faţa cetăţenilor, asumat împreună cu actualul premier.

În ceea ce privește relația cu Traian Băsescu și faptul că preşedintele nu l-a invitat la ceremonia de învestire a lui Andrei Gerea ca ministru al Economiei, liderul liberal a spus că propune ca, la astfel de evenimente, Preşedinţia să adreseze o invitaţie Senatului, iar el, ca preşedinte al acestui for, va delega un vicepreşedinte al acestei Camere pentru reprezentarea la Cotroceni.

„Eu nu fac micul pact cu Băsescu pentru prezenţa la ceremoniile de la Cotroceni”, a spus Crin Antonescu.

El a relatat că atunci când a fost propus Ovidiu Silaghi la Transporturi, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, ca preşedinte al PNL, să se întâlnească pentru o discuţie și că l-a întrebat, la acea discuţie, pe preşedinte, dacă este vreo problemă cu Ovidiu Silaghi, ca potenţial ministru, din perspectiva unor posibile critici din afară, iar şeful statului a răspuns că nu sunt probleme.

„Apoi au apărut problemele”, a adăugat el.

Pe de altă parte, Crin Antonescu spune că nu este speriat de faptul că PSD adună oameni de la PPDD, afirmând că nu crede că Victor Ponta ar merge pe o majoritate „cârpită”.

„PPDD-iştii vin acolo şi sunt ca murăturile, buni pentru iarnă, să fie acolo”, a spus președintele Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri