C. Antonescu: T. Băsescu îl lasă pe V. Ponta interimar la Transporturi 45 de zile

Data publicării:
crin antonescu RESIZE mediafax

Crin Antonescu a declarat, la un post de televiziune, că i-a spus președintelui că își menţine propunerea ca Ovidiu Silaghi să fie numit la Ministerul Transporturilor.

Șeful statului i-a spus că îl va lăsa pe Victor Ponta interimar la Transporturi pentru 45 de zile, ca să finalizeze privatizarea CFR Marfă și că, după acest interval, va decide ce face în legătură cu propunerea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi, a relatat Crin Antonescu.

El a mai spus că a discutat despre acest lucru cu Victor Ponta, iar premierul nu s-a arătat surprins de decizia şefului statului.

Traian Băsescu s-a întâlnit astăzi cu Crin Antonescu pentru a discuta despre desemnarea noului ministru al Transporturilor. Întâlnirea a durat aproximativ 40 de minute.

Liberalii l-au desemnat săptămâna aceasta pe Ovidiu Silaghi pentru portofoliul Transporturilor.

Răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor, Traian Băsescu a declarat: „Să vedem, mai reflectez, nu vă ascund că aş vrea foarte mult să discut şi cu Crin Antonescu. Înţeleg că se întoarce în acest week-end şi aş vrea să găsim o formulă care să fie bună. Voi vedea dacă şi dânsul menţine propunerea, dar aş vrea să discut şi cu Crin Antonescu”. 

Ovidiu Silaghi s-a aflat în proces cu Agenția Națională de Integritate, care l-a acuzat pe deputatul liberal că ar avea o avere nejustificată de peste 45.000 de euro.

Ovidiu Silaghi susține că acest proces cu ANI a fost clasat de Curtea de Apel Oradea, însă inspectorii ANI mai au o cale de atac, și anume contenciosul administrativ.

Președintele are dreptul, conferit printr-o decizie a Curții Constituționale să refuze o singură dată, motivat, numirea unui ministru.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri