C. Antonescu: Vom decide în USL momentul referendumului pe Constituţie. S-ar putea şi odată cu prezidenţialele

Data publicării:
crin antonescu1 RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu 1

După ce Curtea Constituţională a decis azi că pragul de 30 la sută, în loc de 50 la sută, la referendumuri se aplică din 2014, președintele PNL a declarat, într-o emisiunea televizată, că USL şi-a luat acest angajament electoral în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei, l-a respectat şi va merge înainte.

„Nu ştiu exact ce soluţie strategică vom adopta în faţa acestei decizii a Curţii, asta va fi o consultare în USL şi vom lua o decizie”, a precizat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Preşedintele Senatului, totodată preşedinte al comisiei pentru revizuirea Constituţiei, a adăugat că Legea fundamentală va fi în continuare discutată în Parlament şi după ce va fi votată de Legislativ va exista o formă de supus referendumului.

„Când vom alege acest moment, vom decide. S-ar putea merge pe formula, de exemplu, a căutării unui moment de maxim interes electoral, de pildă alegerile prezidenţiale de anul viitor, la care să facem şi referendumul pe Constituţie”, a spus Crin Antonescu.

Solicitat să precizeze dacă este luată în calcul varianta de a se lăsa pentru la anul referendumul privind revizuirea Constituţiei, liderul liebral a răspuns: „Luăm în calcul toate variantele, dar vreau să atrag atenţia asupra următorului lucru: fără modificarea Constituţiei nu putem vorbi de regionalizare, fără organizare administrativă pe regiuni avem probleme foarte serioase de natură financiară, de natură economică - de aceea noi ne-am grăbit, nu de altceva - privitor la absorbţia fondurilor europene, la noul exerciţiu financiar de la 1 ianuarie 2014. Iată de ce asemenea tertipuri ale CC - adică, da, această lege este constituţională, n-are nicio problemă, dar nu o puteţi aplica un an - nu îl vizează nici pe Antonescu, nici pe Ponta, nici USL, ci vizează şi creează nişte probleme României şi tuturor cetăţenilor”.

Liderul PNL a mai spus că nu este „chiar atât de sceptic” în legătură cu posibilitatea ca peste jumătate din cetăţenii României să se prezinte la un referendum. „Avem însă câteva probleme de rezolvat în legătură cu adaptarea rezultatelor oficiale ale recensământului”, a menţionat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri