C.P Tăriceanu: ALDE va avea un viceprimar în București

Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24-1

E un scor care într-o măsură importantă, mai ales în judeţele în care am reuşit să ne atingem obiectivele, ne mulţumeşte. În acelaşi timp, ALDE este înfiinţat de doar nouă luni şi mai există un deficit organizatoric care s-a resimţit la rezultatele în anumite judeţe, dar rezultatul global contează. Suntem în măsură ca în momentul de faţă în 27 de judeţe să formăm majorităţile în consiliile judeţe, sunt 14 în care PSD-ul are singur majoritatea dar ne-am înţeles să intrăm în această majoritate lărgită, sunt 11 judeţe unde PSD-ul cu noi va face majoritatea. În alte judeţe discutăm că ne mai trebuie consilieri în afară de cele două formaţiuni, aşa marcăm rezultatele obţinute, inclusiv în Bucureşti”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că în județele în care ALDE a obținut rezultate bune va avea, în Consiliile locale și de județ, posturi în conformitate cu ponderea pe care o au. De asemenea, liderul ALDE a precizat că partidul va avea un viceprimar în București.

Liviu Dragnea a subliniat că în toate cele 27 de județe din țară în care are majoritate, ALDE va avea un vicepreședinte.

„Am avut o discuţie foarte bună şi cu domnul Constantin, Tăriceanu și Steriu. Coerenţa funcţionării alianţei din Parlament o vom transpune şi în judeţe. Sunt 27 de judeţe unde împreună cu ALDE şi UNPR facem majorităţile, şi în Bucureşti mâine vom avea comitetul executiv şi în zilele următoare operăm aceste negoiceri, astfel încât să punem în practică proiectul. În toate judeţele unde PSD are majoritate singur, ALDE va primi un post de vicepreşedinte şi bineîneţeles unde facem împreună, ca şi în juudeţele unde facem cu UNPR-ul. Asta înseamnă colaborare, fiecare partid să fie reprezentant”, a spus președintele PSD. 

PSD a câştigat la aceste alegeri toate primăriile din Capitală şi aproape jumătate din reşedintele de judeţ.  

Citiți și:
ALEGERI LOCALE 2016. Capitala României va fi condusă pentru prima dată de o femeie
ALEGERI LOCALE 2016. Rezultatele exit-poll-ului IRES. A apărut un nou partid
Blaga şi Gorghiu: Avem cel mai bun scor din 1990, am reuşit să reconstruim dreapta

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri