C.P Tăriceanu amenință Guvernul Cioloș cu moțiune de cenzură: Se impune luarea unor măsuri obligatorii de remaniere

Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Pe mine ceea ce mă preocupă este modul în care acest Guvern performează. Din păcate, e o discrepanță mare în rândul Cabinetului. Cred că se impune, în momentul de față, din partea prim-ministrului, o evaluare foarte serioasă a activității unor miniștri, chiar dacă este o perioadă relativ scurtă de timp, cinci luni de la instalarea Cabinetului, și luarea unor măsuri obligatorii de remaniere. Pentru că altfel riscul este ca actualul Cabinet să fie supus unei moțiuni de cenzură", a afirmat Tăriceanu, într-o conferință de presă.

Călin Popescu Tăriceanu a remarcat faptul că PNL este deranjat numai de deficitul de imagine pe care acest Guvern îl creează, nu și de consecințele care se produc prin acțiunile miniștrilor asupra cetățenilor.

„La vremea la care Guvernul a fost învestit și a venit în Parlament să ceară votul de încredere noi am criticat foarte puternic această soluție nepolitică și care iată astăzi se dovedește proastă. Și avem aici o listă întreagă de miniștri care gafează permanent nu numai prin declarații, partea cea mai gravă este că și acțiunile sunt criticabile și reprobabile. Ministrul Agriculturii, ministrul Sănătății, ministrul de Finanțe, ministrul Justiției, ministrul Transporturilor și lista este foarte lungă. Ce remarc însă este că PNL nu este deranjat de consecințele care se produc asupra cetățenilor acestei țări, ei sunt deranjați de deficitul de imagine pe care îl creează", a punctat Tăriceanu.

Copreședintele PNL a susținut că și cei de la PSD sunt de acord cu punctul de vedere al ALDE privind necesitatea unei remanieri guvernamentale.

Călin Popescu Tăriceanu i-a criticat pe ministrul Sănătății, ministrul Agriculturii și ministrul Justiției.

„E un punct de vedere pe care îl împărtășesc și cei de la PSD, după cum au și declarat în această privință, iar lipsa de inacțiune pe care o vedem și perpetuarea în funcție a unor miniștri incompetenți, care prin deciziile pe care le iau afectează viața de zi cu zi a oamenilor — numai dacă ne referim la proasta gestiune din punct de vedere sanitar, medical, managerial de la Ministerul Sănătății, care a dus în final la moartea atâtor copii în județul Argeș, dacă vorbim despre întârzierea nepermisă în ceea ce înseamnă alocarea subvențiilor în agricultură, dacă vedem declarațiile și acțiunile ministrului Justiției, care au făcut și subiectul unei moțiuni simple — toate acestea sunt temeiuri suficiente să se producă o remaniere cât mai urgent", a mai precizat Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri