C. P. Tăriceanu: Crin Antonescu, dacă vrea să fie candidat, nu va putea să nu dea mâna cu Traian Băsescu

Data publicării:
cp tariceanu captura cu scris

Călin Popescu Tăriceanu consideră că discuțiile privind unificarea dreptei sunt „o diversiune de la rezultatul alegerilor pentru două partide care nu şi-au atins obiectivele”.

Pentru PNL este un subiect perfect pentru a aduce o altă temă în discuţie fără să se facă un bilanţ”, a spus președintele Senatului, care a demisionat din PNL la începutul acestui an și nu a fost reprimit în partid, deși a anunțat că acceptat invitația de a se înscrie în PNL Satu Mare.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și despre decizia PNL de a renunța la ALDE și de a trece la PPE, grupul majoritar din Parlamentul European, din care face parte și PDL.

Se continuă pe acceaşi linie presărată cu greşeli. (...) Aceste mişcări trebuie desluşite. Pe de o parte, sunt subiecte pentru mestecat în partid și în afară și care fac să se uite probleme principală şi în al doilea rând ele nu fac decât să îmi confirme alegerile pe care Crin Antonescu le-a făcut şi pe care se merge în continuare - mă refer la drumul care duce către Băsescu. Această reunificare a dreptei nu are cum să excludă actualul preşedinte”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a mai spus că, în ceea ce privește planurile pentru alerile prezidențiale, Traian Băsescu mai are cărți de jucat, chiar dacă nu mai candidează.

Crin Antonescu, dacă vrea să fie candidat, nu va putea să nu dea mâna cu Elena Udreea sau Traian Băsescu. Sigur că Băsescu, care este negociator versat va şti să negocieze bine susținerea pe care o are (...) Acest lucru va face ca PNL să-l readucă pe Băsescu în joc și să-și atingă obiectivele - să ajungă premier și să facă un partid mare de dreapta unde PNL să fie înghiţit. Să nu fim naivi, nu o fi intenţia lui Băsescu să consolideze PNL”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri