Sari la conținut

C.P. Tăriceanu, despre criza francului: „Nu îmi imaginez să luăm cu toții un credit, apoi să zicem că nu îl mai putem plăti”

„Sunt foarte sensibil la aceste chestiuni, dar nu avem mijloacele necesare nici să controlăm prețurile în ziua de azi, nici dobânzile și acest lucru trebuie știut de toți cei ce azi se pot bucura că au luat un credit avantajos într-o monedă. E o lecție a economiei de piață.

Nu cunosc proiectul falimentului personal, dar există și aici un risc și mă frapează că PNL vine cu astfel de propuneri care riscă să ducă într-o zonă populistă un astfel de proiect. Nu îmi imaginez să luăm cu toții un credit, apoi să zicem că nu îl mai putem plăti. Există responsabilități ale băncii și ale clientului, fiecare să și le asume și fiecare să-și facă o socoteală serioasă cum să returneze creditul, altfel nu e corect să iei banii, pentru că sunt banii altor depunători. Dacă unii nu își rambursează creditele, nu suferă banca, e cineva care plătește nota de plată, acela pot fi eu sau altcineva”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a spus că nu vrea să dea soluții, dar i-a sfătuit pe români să fie prudenți atunci când iau credite. „Înainte de a ne lua credite trebuie să fim prudenţi și să cântărim”, a spus președintele Senatului.