C. P. Tăriceanu, despre prezidenţiale: PSD - ALDE decide după europarlamentare privind o candidatură

Data publicării:
180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu îl vede pe Dacian Cioloş să candideze la alegerile prezidenţiale, că până acum, în toată cariera sa politică a fost numit, fie comisar european, ministru sau premier. El a precizat că după alegerile europarlamentare coaliţia PSD-ALDE va decide dacă va exista o candidatură comună la alegerile prezidenţiale.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Tăriceanu a afirmat duminică, la România TV, că încă nu s-a hotărât dacă va candida la alegerile prezidenţiale, dar că trebuie găsită cea mai bună formulă pentru ca actuala coaliţie să-l învingă pe Klaus Iohannis.

“Eu nu m-am hotărât încă dacă o să candidez. Analizez cu colegii mei de partid, cu colegii din coaliţie, mă gândesc foarte serios, dar încă nu am luat o hotărîre. Depinde de un lucru care este esenţial noi, trebuie să găsim cea mai bună formulă pentru a-l putea învinge pe actualul preşedinte în funcţie”, a explicat Tăriceanu.

Întrebat dacă îl vede contracandidat pe Iohannis, liderul ALDE a spus: “Evident că îl văd, că este preşedinte şi şi-a anunţat de un an de zile candidatura, bănuiesc că nu o să renunţe. Preşedintele în funcţie a spus că vrea să candideze, aceasta este o chestiune ceartă. Până la proba contrarie, îl avem pe radar”.

Tăriceanu a spus că nu ştie deocamdată dacă Dacian Cioloş va candida la alegerile prezidenţiale, precizând că aceste nu este genul care să candideze, ci care este pus în anumite funcţii.

“Nu ştiu dacă o să candideze, nu îmi dau seama. Domnul Cioloş nu prea e genul să candideze, domnul Cioloş este genul să fie pus ceva: comisar, ministru, preşedinte de partid, prim-ministru. Cu candidatura mai încet. Până acum aşa avut evoluţia politică, nu a candidat la nimic”, a precizt liderul ALDE.

El spune că deocamdată nu negociază cu PSD un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale, dar că vor exista discuţii şi o hotărâre în acest sens va fi luată după alegerile europarlamentare.

“Nu negociem cu PSD pentru că suntem în coaliţie. Noi avem discuţii, ne înţelegem şi putem să luăm anumite decizii în mod comun, dar negocierile, aşa cum vorbiţi, parcă am avea ceva de cumpărat şi de vândut, nu avem nimic, avem un program de guvernare pe care îl urmăm şi sigur că pe baza acestui program de guvernare în anumite momente cheie luăm anumite decizii, dar nu avem negocieri. Sigur că în ceea ce priveşte o candidatură comună fără doar şi poate ne vom pune la aceeaşi masă vom sta şi vom analiza, vom face sondaje şi pe baza studiilor sociologice, a analizelor noastre proprii, ale analiştilor politici, o să luăm o hotărâre. După alegerile europarlamentare, da”, a încheiat Tăriceanu.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri