C. P. Tăriceanu, după întâlnirea cu Vera Jourova: Raportul MCV este dezechilibrat şi conţine numeroase greşeli

Data publicării:
tariceanu - digi24

 

„I-am spus că, din punctul meu de vedere, raportul (MCV – n.r.) este unul dezechilibrat care conţine numeroase greşeli. I-am învederat faptul că modul în care raportul se exprimă, prin care cere în mod imperativ Parlamentului să întreprindă anumite acţiuni, înfrânge şi libertatea parlamentarilor şi independenţa Parlamentului ca instituţie şi acest lucru este inacceptabil în orice democraţie parlamentară”, a declarat, luni, în Parlament, preşedintele Senatului.

El a ţinut să explice la ce s-a referit când a făcut aceste afirmaţii. „În raportul MCV se vorbeşte despre necesitatea modificării codurilor, dar numai pe baza propunerilor primite de la Guvern agreate cu cei care sunt în sistemul de justiţie. Această exprimare este una total defectuoasă care lasă să se întrevadă şi alte lacune grave ale modului în care raportul priveşte evoluţia situaţiei din România”, a explicat Tăriceanu.

El a precizat că a abordat şi alte probleme legate de „telejustiţie” şi „scurgerea informaţiilor din dosarele aflate în curs de anchetă către presă”.

„Aici vorbesc depre telejustiţie, vorbesc despre modul în care cei acuzaţi înainte de a fi judecaţi sunt plimbaţi în faţa opiniei publice cu cătuşe la mâini, lucru care sigur încalcă demnitatea persoanei. Aceste lucruri au fost recent subliniate şi de Parlamentul European ca practici neacceptabile. Am vorbit despre scurgerea informaţiilor din dosarele aflate în curs de anchetă către presă, lucru care înlătură prezumţia de nevinovăţie şi transformă pe toţi cei care sunt acuzaţi în persoane deja vinovate”, a spus preşedintele Senatului.

O altă nemulţumire pe care Tăriceanu i-a expus-o comisarului european pe justiţie este legată de faptul că „serviciile secrete şi-au extins câmpul tactic până în zona instanţelor”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri