C. P. Tăriceanu îl critică pe K. Iohannis pentru atitudinea faţă de Viorica Dăncilă

Data publicării:
180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că şeful statului, Klaus Iohannis, a făcut "o mare greşeală" neinvitând-o pe Viorica Dăncilă, în calitate de premier, la Summitul UE de la Sibiu, el susţinând că prezenţa prim-ministrului la acest eveniment ar fi fost obligatorie.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

"O mare greşeală din partea preşedintelui, pentru că la acest summit sunt prezenţi prim-miniştri ai marilor membre UE şi preşedinţii de state.

La noi există o particularitate, şi anume că Guvernul e cel responsabil cu implementarea tuturor deciziilor care se iau la nivel european în cadrul Consiliilor Europene şi ar fi firesc ca premierul să participe.

În perioada când am fost prim-ministru, nu a existat niciun Consiliu European la care să nu fi participat, chiar dacă am avut lungi perioade de conflicte cu preşedintele de atunci. Cred că prezenţa prim-ministrului la acest summit ar fi fost obligatorie.

Regret această atitudine care conturează încă o dată acest demers al preşedintelui care nu înţelege că trebuie să fie preşedintele României şi nu preşedintele unei părţi din electorat. România nu poate să fie condusă divizând ţara în două: cei care mă votează pe mine, cum spune preşedintele, şi ceilalţi", a precizat vineri Tăriceanu, la Senat.

„Nu pot să vă spun dacă merg (la summitul de la Sibiu - n.r.), nu am fost invitată încă. Dacă va exista o invitație, cu siguranță voi merge, dar o invitație la summit, cu toți liderii, pentru că aici este o contradicție: Guvernul României a fost cel care a asigurat organizarea summitului din punct de vedere financiar, președintele Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene este premierul, toți miniștrii asigură președinția la Consilii, deci cum să vorbești... toate rezultatele, 90 de dosare legislative puse pe masă și încheiate arată o muncă titanică din partea Guvernului și mi se pare, totuși, nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant - este și sărbătoare - ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri din partea... nu numai din partea statelor membre, am văzut că și alte state au făcut referire la acest lucru... să nu fie invitați la summit”, a spus Viorica Dăncilă, într-un reproș voalat la adresa președintelui Klaus Iohannis, care este gazda summitului de la Sibiu. 

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri