C. P. Tăriceanu, la Digi24: Preşedintele nu a întrebat nimic de servicii?

Data actualizării: Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu, la Jurnalul de seara (2)

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat la Digi24 că acele critici lansate de opoziţie şi de preşedinte la adresa bugetului arată o „atitudine iresponsabilă”, de care oamenii îşi vor da seama. „Încearcă opoziţia aceleaşi tactici. Să nu îi mire că rezultatele din sondaje şi cele de la alegeri nu vor fi cele aşteptate”, a spus Tăriceanu.

Întrebat despre schimbul de replici din parlament dintre ministrul Eugen Teodorovici şi senatorul liberal Florin Cîţu, Tăriceanu a spus: „Sunt parlamentar vechi, nu mă mai surprinde, în Parlament e un loc de confruntare, de duel verbal, câteodată mai civilizat, alteori nu.

Azi era actul final al bugetului, e deja întârziat. Parlamentul nu avea disponibilitate să rediscute un buget votat cu majoritate. Luaţi-o ca atare. Nici majortatea, nici opoziţia nu au avut chef prea mult să dezbată un proiect deja dezbătut, disecat în comisii şi deja aprobat”.

Întrebat despre criticile lansate de preşedinte privind lipsa a 1,4 miliarde de lei din fondul de pensii, Tăriceanu a întrebat: „De servicii nu a întrebat nimic?”.

„Aceste baloane au mai fost aruncate în trecut şi de reprezentanţi ai PNL că nu sunt bani la pensii.

O atitudine clar irepsonsabilă, asemenea afirmaţii pentru cei care sunt de bună credinţă sunt luate ca atare şi sunt luate ca atare. Încearcă opoziţia aceleaşi tactici. Să nu îi mire că rezultatele din sondaje şi la alegerile care vor veni nu vor fi cele aşteptate. Oamenii îşi dau seama.

O să vadă că vine pensia la timp şi îi vor taxa.

E regratabil un astfel de comportament.

Mă aştept la altceva de la opoziţie. Evident, nu trebuie să fie tandră”, a spus Tăriceanu.

El a subliniat că bugetul e construit pe date furnizate de INS şi Institutul de Prognoză.

El a dăugat că dacă anul acesta Europa va înregistra o scădere economică, probabil va aduce efecte în economia românească, care se bazează 70% pe relaţiile cu ţările membre.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri