C.P. Tăriceanu: Votul referitor la ridicarea imunității lui Dan Șova va avea loc miercurea viitoare

Data publicării:
tariceanu ALDE Facebook-1

 

 Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. FOTO: Facebook

"Biroul permanent a luat în discuție solicitarea trimisă de ministrul Justiției privitoare la încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. Am primit dosarele, documentația, care a fost repartizată Comisiei juridice. Sunt aproximativ 3.000 de pagini. Comisia juridică va începe mâine (marți — n.r.) să consulte dosarele și probabil îl va invita la audieri pe senatorul Șova. Miercurea viitoare, este programat votul în plen privitor la cererea de încuviințare a reținerii și arestării", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței conducerii Senatului.

Întrebat cu privire la faptul că reprezentanții PNL în Biroul permanent au propus o procedură mai rapidă de discutare a cazului Șova în Senat, Tăriceanu a precizat că, în opinia sa, un termen de 24 de ore pentru analizarea dosarului în Comisia juridică ar putea da dovadă de "superficialitate", fiind vorba de aproximativ 3.000 de pagini.

"Cel puțin cât am fost eu prezent la ședință nu am auzit această propunere (procedură mai rapidă — n.r.), de care nu pot să spun că nu ar exista. (...) Ați observat rezultatele dezastruoase ale propunerii (de miniștri — n.r.) făcute în pripă, de pe o zi pe alta, la audierea miniștrilor, a ministrului de Justiție. Eu cred că acest gest de acțiuni, de grabă nejustificată duc la crearea unei anumite percepții defavorabile asupra instituției Parlamentului. Cred că parlamentarii trebuie să lucreze cu responsabilitate, trebuie să arate că deciziile luate sunt cântărite, bazate pe argumente, că există o dezbatere democratică. Prin urmare, procedura de acest gen, ca în 24 de ore să se analizeze un dosar de 3.000 de pagini, mi se pare că (...) ar da dovadă de neseriozitate, de superficialitate", a explicat președintele Senatului.

Referitor la faptul că PSD a anunțat, înainte de a cunoaște conținutul dosarului în cazul Șova, că va vota în favoarea cererii Justiției, Tăriceanu a replicat: "Am luat notă".

"Atâta vreme cât încă nu am văzut conținutul dosarelor și nici nu avem un aviz din partea Comisiei juridice, nu pot să anticipez cum vor vota colegii mei senatori. Nici eu măcar nu pot să vă spun în acest moment, pentru că nici nu ar fi normal să ne antepronunțăm până nu luăm cunoștință de conținutul solicitării și al documentelor din dosar. Cred că în astfel de situații fiecare senator are propriul sistem de raportare la aceste lucruri, la o astfel de solicitare. Votează conform propriei conștiințe", a spus Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri