C. Pârvulescu, despre primarul PSD care a semnat inițiativa „Fără Penali”: Un semnal care arată slăbiciunea lui Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
primar pucioasa

Politologul Cristian Pârvulescu este de părere că gestul primarului PSD din Pucioasa de a semna inițiatia „Fără penali în funcții publice”, campanie lansată de USR, este un semn care arată o slăbiciune a lui Liviu Dragnea și faptul că membrii din teritoriu ai partidului încep să capete curaj. Politologul a explicat în emisiunea „Jurnalul de seară”, de la Digi24, semnificația acestui gest, în contextul în care este vorba despre un primar din sudul țării. 

„Este important că este un primar din sud, și nu din Transilvania. Sudul, vechiul regat, vota mai degrabă PSD și exista o spirală a tăcerii în favoarea PSD. Este important că este un primar din sud, și nu din Transilvania. Sudul, vechiul regat, vota mai degrabă PSD și exista o spirală a tăcerii în favoarea PSD. 

De exemplu, pesediștii nu mai au curajul să spună că nu sunt de acord cu penalii, pentru că riscă. Numai că un primar riscă foarte puțin, pentru că are legătură directă cu cetățenii săi și nu există alternative, rămâne primar chiar dacă îl elimină din partid, a fost ales. 

Dar ceea ce riscă partidul este să piardă o organizație importantă, pentru că primarul e cel care face jocurile politice într-o localitate. Pucioasa e un oraș, cu siguranță influența primarului este importantă. E un semnal care arată slăbiciunea lui Dragnea. Încet, încet, sunt oameni care încep să aibă curajul să se exprime”, a declarat Cristian Pârvulescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri