C. Pîrvulescu: „Gabriel Oprea devine un prizonier al lui Victor Ponta”

Data publicării:
cristian pirvulescu digi 05 oct

Dl Oprea devine, începând de de astăzi, un prizonier al prim-ministrului Victor Ponta, care are o poziție întărită. Dacă până acum Victor Ponta depindea de Gabriel Oprea, de astăzi Gabriel Oprea depinde de Victor Ponta și nu mai are marjă de negociere, nici cu PNL, nici cu președintele Iohannis, deși președintele a negat astfel de discuții”, a spus el.

Dl Oprea a ajuns să joace un rol politic important, noi spunem „are un potențial de negociere extraordinar”, la care s-a referit și dl Ponta și, iată, în comunicatul de presă, și Gabriel Oprea. Evenimentul nefericit de săptămâna trecută i-a spulberat acest potențial. În orice guvern din Occident, într-o situație asemănătoare, ministrul de Interne putea să fie cât de puternic într-un partid, n-ar fi rămas. Dl Oprea rămâne”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.

Mai interesant mi se pare că mulți au crezut că dl Oprea își va da demisia, dar nu știu pe ce s-au bazat, pentru că în momentul în care dl Oprea și-ar fi dat demisia, toate argumentele pe care le are ar fi dispărut. Forța d-lui Oprea nu stă în capacitatea domniei sale de persuasiune, ci în poziția pe care a ocupat-o începând cu 2009 în toate guvernele României”, mai spune politologul.

El a mai arătat că „președintele nu putea să-l oblige să-și dea demisia. Instituțional nu are acest instrument. Singurul care poate demite un ministru este șeful Guvernului, iar dl Ponta nu-i va cere demisia”.

Citiți și:

Mărturii: Gabriel Oprea mergea și la frizer cu coloana oficială. Soluția pe care a găsit-o acum să nu stea la semafor
Klaus Iohannis: L-am sfătuit pe dl Oprea să-și dea demisia
Gabriel Oprea neagă acuzaţiile: Mă deplasam în scop profesional. Nu am văzut accidentul
Obiceiurile vicepremierului. Noi mărturii: coloană oficială, la meci și la mănăstire
Dezvăluiri în cazul Gabriel Oprea. Autoritățile tac, oamenii vorbesc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri