C. Pîrvulescu, la Digi24: Guvernul Cioloş a contribuit la deprecierea imaginii lui Iohannis, iar preşedintele ştie

Data publicării:
cristian pirvulescu parvulescu foto fb jurnalul de seara 15 09 2015

„A fost un discurs defensiv, după o serie de atacuri, într-un moment în care partidele sunt în degringoladă: PNL după ce a fost obligat să renunţe la candidatura lui Munteanu, iar PSD după sentinţa lui Dragnea.

Partidele se repliază, iar preşedintele poate să folosească momentul ca să preia controlul dezbaterii şi să încerce o schimbare a raporturilor mediatice înainte de sărbători.

Încearcă să răspundă tuturor criticilor, să găsească explicaţii care fac obiectul discuţiilor noastre şi în toate studiourile din România, în contradictoriu sau nu, ceea ce îl avantajează pe preşedinte, pentru că lansează un subiect în discuţie.

Dă un răspuns spunând că acum poate răspunde, că intenţia e să creeze o nouă imagine a administraţiei prezidenţiale.

Preşedintele înţelege foarte bine că imaginea i s-a deteriorat din cauza acestui guvern, a crizelor pe care le-au provocat. Distanţarea e tactică, de un guvern care se duce la vale şi ia cu el şi preşedintele.

Preşedintele păstrează un avantaj în raport cu guvernul. Klaus Iohannis s-a bazat pe foarte multă simpatie când a fost ales, a făcut ca multă vreme să beneficieze de o încredere neobişnuită în România. La un an de zile încă stătea foarte bine, dar guvernul Cioloş a contribuit la deprecierea imaginii preşedintelui. Despărţirea de guvern e oportunitatea de a-şi consolida poziţia pe care o are”, a explicat Cristian Pîrvulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri