Sari la conținut

C. Predoiu, despre donaţia lui V. Ponta: Un gest care nu acoperă duplicitatea premierului

Cătălin Predoiu l-a îndrumat pe Victor Ponta să îşi îndrepte atenţia şi către alte sporturi

"Este un gest simbolic lăudabil care nu poate acoperi, însă, duplicitatea în problema salarizării demnitarilor. În plus, dacă tot vrea să sprijine sportul, îi semnalez că echipa de volei a clubului Steaua, cândva o forţă la nivel european, a rămas aproape fără buget”, a declarat Cătălin Predoiu pentru Mediafax.

Liberalul l-a mai îndrumat pe Victor Ponta să îşi îndrepte atenţia şi către alte sporturi, afirmând că „baschetul a beneficiat de atenţia unor oameni cu mari resurse financiare, cum este domnul Ghiţă (Sebastian Ghiţă, n.r.), prietenul premierului”.

Cătălin Predoiu a mai afirmat că, din păcate, în România, „o ţară cu multe resurse umane şi talente”, sportul nu s-a bucurat, în ultimii ani, decât de atenţie în planul discursului public.

Predoiu a mai afirmat că acest nivel de abordare ocazională a problematicilor din sport ar trebui depăşit, precizând că este nevoie de o abordare sistemică, „pentru că deocamdată aceste succese vin doar datorită eforturilor sportivilor şi antrenorilor, a unor manageri de club care se descurcă şi ei cum pot cu finanţarea”.

"Trebuie mers şi către corporatizarea cluburilor de vârf, peste tot în lume, marile cluburi de fotbal, de baschet sunt sprijinite, sunt organizate sub forma unor corporaţii, sunt listate la bursă”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Liberalul a subliniat că se impune regândirea cadrului de finanţare a sportului, precum şi consolidarea parteneriatelor public-private.

Premierul Victor Ponta spune, într-un mesaj postat miercuri pe Facebook, că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanţă" echipei de baschet a Clubului Steaua, care anul acesta joacă din nou, după mulţi ani, într-o competiţie europeană.