C. Predoiu, despre unificarea dreptei: PNL devine interesant dacă revine la politici de dreapta, dacă schimbă conducerea

Data publicării:
catalin predoiu

 

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, aflat alături de Gheorghe Falcă în cursa pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, spus că, în acest moment, nu există negocieri cu PNL, pentru că democrat-liberalii nu îl consideră un partid de dreapta, adăugând că "sub conducerea lui Crin Antonescu, PNL e un partid de stânga şi o dovedeşte în fiecare zi", în Guvernul USL care nu ştie "decât să taxeze".

"Ce se întâmplă în perspectivă cu PNL poate fi foarte interesant dacă el revine la politici de dreapta, dacă îşi schimbă conducerea, dacă îşi asumă o serie de valori de dreapta. În ceea ce priveşte unificarea cu ceilalţi colegi, sub aspectul obiectivului, nu vedem lucrurile diferit. Problema e de timing, de timp. Există o diferenţă între noi referitor la tempo, nu la necesitatea unificării. Pentru PDL cea mai bună cale este să participe la europarlamentare pe liste proprii, pentru că în momentul actual este o zonă de incertitudine la Mişcarea Populară, Forţa Civică, PNŢCD şi PNL", a spus Predoiu în cadrul unrei conferinţe de presă care a avut loc la Târgu Mureş.

Falcă: Dacă trec în opoziţie, liberalii devin frecventabili

La rândul său, Gheorghe Falcă a spus că, "dacă liberalii coboară în opoziţie, dintr-o dată vor fi frecventabili".

Acesta a adăugat că, în 2009, conducerea liberală a solicitat electoratului de dreapta liberal să voteze cu Mircea Geoană, dar numai 40 la sută din electoratul PNL i-a ascultat pe lideri, subliniind că, "dacă PNL intră în opoziţie, electoratul acela va fi mult mai radical faţă de stânga decât a fost chiar în 2009".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri