C.Predoiu îi răspunde lui T.Băsescu: „În condițiile în care am candidat eu, nici domnul președinte nu câștiga alegerile”

Data publicării:
predoiu mediafax

Într-un interviu acordat cotidianului România liberă, președintele Traian Băsescu i-a reproșat lui Cătălin Predoiu capacitățile electorale, dar și capacitatea de asumare a acțiunilor, prin faptul că mai multe acte normative din timpul guvernării lui Emil Boc nu au avut semnătura fostului ministru al Justiției.

În privința candidaturii la alegerile prezidenițiale din 2014, Cătălin Predoiu a dezmințit informațiile, însă a afirmat că declarația președintelui nu este neapărat un reproș.

În ceea ce privește algerile, Traian Băsescu a afirmat pentru România liberă că „trebuie să ne amintim totuşi că, din punct de vedere al capacităţilor sale electorale, Cătălin Predoiu a pierdut în 2008 alegerile parlamentare în faţa unui om care a ajuns la puşcărie, Marian Ghiveci. Una este să ai o anumită prezenţă şi inteligenţă şi alta e să ai capacitatea de a aduce voturi: nu sunt sinonime. Şi mai este un lucru: capacitate de asumare a acţiunilor, iar aici este interesant de urmărit câte din actele normative emise de Guvernul Boc au şi semnătura dlui Predoiu. Veţi constata că cele mai multe sunt semnate de secretarii de stat”.

În condițiile în care am candidat eu, nici domnul președinte nu câștiga alegerile. Acolo s-au făcut anumite mașinațiuni pe care eu am refuzat să le fac: mita electorală. Pe de altă parte, n-a fost chiar un eșec. Am luat vreo 9.700 de voturi, lipsindu-mi vreo 200 de voturi, în condițiile în care în alte colegii s-a intrat cu 3-3.500 de voturi (în Parlament – n.r.). Atunci, în 2008, cu notorietatea zero pe care o aveam, cu campanie electorală făcută sâmbătă și duminică pentru că în rest am stat la minister (ministerul Justiției – n.r.), atât am luat, 9.700 de voturi”, a declarat Cătălin Predoiu.

El a făcut referire la Margaret Thatcher, fosta „Doamnă de Fier” a Marii Britanii, care a pierdut primele două algeri parlamentare în care a candidat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri