C. Rădulescu: Iohannis a avut informații din interiorul PSD. Am identificat 7 motive pentru care e vinovat de înaltă trădare

Data actualizării: Data publicării:
catalin radulescu, deputat psd

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu spune că partidul din care face parte are suficiente argumente pentru a-l acuza pe președintele Klaus Iohannis de trădare națională și este de părere că suspendarea trebuia făcută înainte ca Iohannis să o demită pe Laura Codruța Kovesi. Deputatul se declară convins că Iohannis ar fi avut informații din interiorul PSD și că știa că i se pregătește suspendarea atunci când a decis să o revoce pe fosta șefă a DNA. 

Alice Iacobescu: Care e înalta trădare în ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Decizia noastră în partid de a-l suspenda pe președinte există de mult timp. A fost la un pas de a se face această suspendare când nu a respectat decizia CCR de demitere a doamnei Kovesi. Am identificat șapte lucruri pentru care dânsul este complet vinovat și care pot sta la baza oricărei decizii de suspendare. 

Alice Iacobescu: Dar este o mare diferență între suspendare și acuzații de înaltă trădare. 

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Intenția a fost inițial de suspendare pentru nerespectarea CCR. Iohannis a avut informații din interiorul PSD și dimineață, când voiam să facem suspendarea, a revocat-o pe Kovesi. Acțiunile care pot sta la baza acestei înalte trădări: Iohannis a făcut acțiuni care au dus la deservicii economice și strategice ale acestei țări.

Citește și: Victorie majoră pentru păpușarii care au creat tandemul Tăriceanu – Dragnea. Tăriceanu, adus la ordine

Informațiile mincinoase spuse la televizor, pe care un președinte nu are voie să le facă, au făcut o stare în interior și în exterior, mințind că nu sunt bani de pensii și salarii, s-a creat o instabilitate economică care a dus la blocaje investiționale. Nimeni nu vrea să vină când un președinte spune astfel de lucruri.

Nu am început cu cea mai gravă: incitarea la schimbarea ordinii constituționale. Iohannis a ieșit permanent în stradă, cere ieșiri în stradă cu atacuri împotriva guvernului. Atacă în permanență premierul și guvernul, personal și prin intermediari cum este Orban.

A blocat în legislativ parlamentul permanent. Atacă orice fel de inițiativă legislativă. Am avut până acum o mulțime de președinți și niciodată, nici măcar Băsescu, nu au atacat cum atacă dânsul orice lege.

Când creezi o instabilitate economică prin declarațiile pe care le faci e motiv de trădare națională. Mai sunt chestiuni, de exemplu interesul pentru grupul Austria, care taie păduri în România. Are o mulțime de chestiuni, nu a respectat ordinea constituțională, creează aceste atacuri împotriva guvernului și parlamentului. Își dorește ca instituție să fie create de stradă.

Alice Iacobescu: Ce mai e de discutat în PSD?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Nu cred că mai e mare lucru de discutat. Trebuie să ne întâlnim. Trebuie făcut un document după care trebuie demarată urgent această acțiune.

Alice Iacobescu: Care ar fi pașii?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: O să discutăm cu juriștii acest document, în așa fel încât nimeni să nu îl poată ataca. Va fi prezentat și grupurilor parlamentare și va fi trimis la vot în parlament.

Aveam obligația să îl suspendăm de foarte mult timp. A avut informații din interiorul PSD și când am vrut să îl suspendăm, a revocat-o pe Kovesi. Temeiul de nerespectare a deciziilor CCR era suficient pentru a-l suspenda.

Domnul Iohannis nu are nicio șansă să mai prindă vreun mandat. Va vedea dânsul iubirea asta de țară pe care crede că o are folosind pârghiile cu Germania, se va vedea naționalismul românesc, care îi va transmite un mesaj anul viitor domnului președinte.

Alice Iacobescu: Domnule Barna, în ce măsură credeți că stă în picioare un astfel de demers? 

Dan Barna, președinte USR: Este un demers profund fantezist. Eu sunt încă în Dolj, unde adunăm semnături pentru Fără penali în funcții publice. Reacțiile oamenilor sunt...Aici oamenii simpli spun 8 din 10 că nu se mai poate cu furat. Și să îi ajutăm să scape România de Dragnea. Vedem prin declarațiile de aseară un Dragnea disperat și care proferează amenințări. Ce încearcă el să facă e să scape de președinte evitând confruntarea cu poporul. Dragnea știe bine că și în zonele care susțineau PSD credibilitatea lor a dispărut. 

Ați văzut toate manifestările politice din ultima perioadă. S-a pus varianta cu suspendare fără referendum. O inepție. Acum vedem o nouă încercare prin care se încearcă eliminarea președintelui Iohannis din structura politică a statului, fără a se ajunge la referendum. Se încearcă varianta aceasta a acuzării președintelui de înaltă tradare. Dragnea știe foarte bine că nu are voturile necesare în parlament pentru asa ceva.

Alice Iacobescu: A apărut un nou element în retorica PSD: președintele e vinovat de instabilitatea politică și economică.

Dan Barna, președintele USR: Mi se pare incredibil, în condițiile în care ai un guvern care se comportă ca propria sa casă de avocatură. Să acuzi președintele că inflația a devenit cea mai mare din Europa, că în momentul în care PSD a preluat guvernarea îndeplineam 4 din 5 criterii pentru euro și acum îndeplinim doar unul, că toți indicatorii s-au prăbușit...e o sfidare și o ironie la adresa poporului. Să ai guvern și parlament și tu să faci numai legi împotriva statului. Niciodată un guvern al României nu și-a bătut joc de statul de drept și nu a transformat actul de guvernare într-un stat al penalilor. Și asta spun oamenii: am ajuns un stat de hoți. Sunt mesaje de la oameni.

Fantezia despre care vorbește Rădulescu se reflectă în miile de semnături pe care oamenii le dau pentru campania Fără penali. Am trecut de 500.000 de semnături. Ne apropiem de 600.000. Este o inițiativă care o să ajungă pe masa acestui parlament.

Alice Iacobescu: Domnule Rădulescu, nu credeți în semnăturile pe care le-au luat USR?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: O să votăm împotriva inițiativei USR, pentru că până la urmă dacă USR dorește să se interpună...

Alice Iacobescu: Argumentul. De ce veți vota împotrivă?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Pentru că USR nu stabilește ordinea constituțională?

Alice Iacobescu: Păi și dacă inițiativa vine susținută de 600.000 de semnături? 

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Eu nu cred în aceste semnături ale USR-ului. Deci nu cred în ele. 

Alice Iacobescu: Dar în semnăturile pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituție credeți? 

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Bineînțeles. 

Alice Iacobescu: Și care este diferența între cele două?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Eu susțin familia tradițională, sunt nepot de preot. 

Alice Iacobescu: Nu, întrebarea este despre a crede în niște semnături și a nu crede în altele. Pe acelea 3 milioane le-ați verificat?

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: Nu le-am verificat. Eu cred în ce cred eu. Nu poate nimeni să mă oblige să cred altceva. Pentru că nu cred în semnăturile USR. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri