Codrin Ștefănescu, atac la adresa Justiției: „Au făcut praf toate elitele noastre”

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu_fb

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, i-a atacat pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban, în urma plângerii penale făcute de președintele PNL la adresa Vioricăi Dăncilă. El a susținut că ambasadorul Germaniei a cerut să se încheie lupta anticorupție și că Justiția e de vină pentru că „nu mai avem un constructor, un proprietar de fabrică”.

Nu am spus că e o lovitură de stat. Am spus că e o mizerie unică în Europa. Nu cunoaștem în spațiul european vreo țară în care să se fi petrecut o chestie asemănătoare, adică liderul Opoziției, cu acordul președintelui, să facă plângere penală împotriva prim-ministrului acelei țări”, a spus Codrin Ștefănescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

El a mai susținut că Ludovic Orban și Klaus Iohannis „joacă în tandem”.

„Devine jenant modul în care se comportă PNL. E jalnic cum un partid politic istoric a ajuns să lase un astfel de personaj să aibă reacții din astea iresponsabile”, a adăugat el.

Ștefănescu a mai susținut că această ceartă politică afectează economia și că „ambsadorul Germaniei a ieșit și a spus: dom'le mai potoliți-vă cu bătălia asta, cu anticorupția asta, că avem lucruri mai importante de făcut, afaceri, locuri de muncă”.

La noi, toată clasa politică e chemată la DNA, nu mai avem un constructor, un proprietar de fabrică, au făcut praf toate elitele noastre începând de la profesori, medici mari, chirurgi arestați pentru o șpagă cu un cartuș de țigări sau o cutie e bomboane. Lucrurile au luat-o razna rău de tot”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Secretarul general adjunct al PSD a mai spus că președintele „devine pe zi ce trece un tot mai bun activist și comunicator al statului paralel”.

La București, președintele cere demisia premierului de nu știu câte ori, i-a cerut-o și lui Ponta. Numai Cioloș a fost bun. Tot ce vine din sistemul lor e bun, deși Guvernul Cioloș e cotatat în UE ca fiind cel mai slab guvern dintr-o țară europeană vreodată, ever”, a mai susținut Ștefănescu.

„Dacă Orban făcea o declarație politică, ca președinte PNL, despre PSD, ALDE și alianța, despre milioane de români care ne-au votat, că suntem niște trădători, era o declarație politică cretină și cu asta tot. Când te duci și semnezi, și depui o plângere, în cazul ăsta în România nu există legea denunțului calomnios, că daca era și Parchetul spunea acum că e o aberație ce ai făcut tu aici, că uite, s-au creat știri de presă, reactii internaționale, ai adus prejudiciu de imagine, dar denunțul tău e calomnios, ei, atunci dl Orban răspundea, dacă nu penal, cu capul și cu salariul pe care i-l dă firma aia din Târgu Jiu. Acum nu plătește nimic”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri