Sari la conținut

C. Ștefănescu: Continuăm bătălia cu statul paralel, continuăm să schimbăm legile

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat luni, după CEX-ul PSD, că va continua „bătălia cu statul paralel” și că, în acest sens, PSD va mai încerca să schimbe legile, fără să precizeze dacă este vorba despre legile justiției.

Codrin Ștefănescu a declarat că le urează succes colegilor care se vor înscrie „în competiție”, lăsând să se înțeleagă că nu va candida la congresul în care vor fi aleşi preşedintele executiv, secretarul general şi vicepreşedinţii PSD. „Sper să nu se certe între ei”, a precizat el.

El a vorbit și despre subiectul comisiei SRI, precizând că Liviu Dragnea va merge să dea explicații și va spune „lucruri mai importante”.

Dacă înainte de ședința CEX, Ștefănescu îi cerea lui Liviu Dragnea să dea explicații despre participarea la petrecerile din sediile SRI, după, el a susținut că i-a plăcut „foarte mult” discursul președintelui PSD, însă nu a detaliat despre ce a vorbit acesta.

De aici înțelegem cu toții că mergem mai departe pe traseul pentru care am fost votați în 2016, adică bătălia noastră cu statul paralel va continua, vom continua să schimbăm legile de care am vorbit, vom continua în sensul ăsta fără să dăm un pas înapoi. Toți colegii îl susțin pe ministrul justiției pentru poziția pe care a avut-o”, a mai susținut el, adăugând că cei de la PSD vor face „comentarii” după decizia președintelui Iohannis în ceea ce privește revocarea șefei DNA.

De asemenea, Ștefănescu a spus că „încă nu știm” cine va candida pentru funcțiile de conducere din partid.

În plus, el a afirmat că are „un singur regret” în ceea ce privește procedura și anume că „oameni ca Șerban Nicolae sau Liviu Pleșoianu” nu ar mai putea candida, asta deoarece Liviu Dragnea a anunțat că vor fi câte doi vicepreşedinţi pentru fiecare regiune, un bărbat şi o femeie, astfel că vor fi în total opt bărbaţi şi opt femei în funcţiile de vicepreședinți.

 

Pe aceeași temă