C. T. Popescu: Abia acum a aflat Iohannis că PSD şi ALDE sunt pe cale să distrugă România?

Data actualizării: Data publicării:
Iohannis Pompeii
Klaus și Carmen Iohannis au vizitat miercuri parcul arheologic Pompeii Foto: Facebook Pompeii - Parco Archeologico

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 declaraţiile contradictorii ale preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la pacea socială din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, referindu-se la OUG pe justiţie, că se vede că această coaliţie PSD-ALDE nu doreşte să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii, apreciind că "nu este calea bună".

"Iată de ce am spus că nu se legiferează corect. Lumea se aşteaptă, şi pe bună dreptate, ca legiferarea să se facă într-un mod transparent, după consultări, şi ţinând cont şi de opiniile sistemului, or se vede că această coaliţie PSD-ALDE şi Guvernul lor nu doresc să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii... nu este calea bună, nu este calea care va duce la pace socială şi nici măcar nu va rezolva probleme din justiţie", a afirmat Iohannis.

"Pacea socială în România cred că se reclădeşte. Şi avem nevoie de astfel de simboluri pentru a reclădi pacea socială şi în România şi o vom face", spunea Iohannis duminică seară, la Roma, când a participat la iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României.

Referindu-se la aceste abordări diferite, Cristian Tudor Popescu a afirmat că preşedintele, „în general, spune ce crede că e bine să zică, nu ce crede cu adevărat”. Jurnalistul a amintit o situaţie similară, când preşedintele şi-a schimbat declaraţia în scurt timp – problema refugiaţilor.

Acum 24 de ore Iohannis a zis că în România se reclădeşte pacea socială. Am zis că nu se poate aşa ceva, aşa spunea şi Nicolae Ceauşescu, se ducea în străinătate, era o vreme când trăgea nădejde pentru Nobel pentru Pace şi atunci spunea chestii multicolore despre România. Faptul că şi-a schimbat opinia în 24 de ore, Iohannis nu e o surpriză – să ne amintim când a fost vorba de cota de refugiaţi pentru România – iniţial a zis nu, o poziţie care l-ar pune acum lângă Orban, Dragnea, Tăriceanu, după care în 24 de ore au venit nişte oameni care i-au spus că nu e bine şi şi-a schimbat declaraţia.

Citiți și: 

Klaus Iohannis dă vina pe PSD-ALDE pentru scăderea încrederii românilor în UE

Klaus Iohannis verifică legalitatea propunerii Adinei Florea la conducerea DNA

În general, el spune ce crede că e bine să zică, nu ce crede el cu adevărat, de aceea uşurinţa cu care basculează.

Cum poţi să te duci într-o vizită turistică, şi cum să te gândeşti că vine ghidul, te distrezi, în vreme ce ştii ce se întâmplă în aceste momente în România?! Cum să spui că în România se reclădeşte pacea socială şi acum 24 de ore că PSD – ALDE nu merg spre pacea socială. Abia acum a aflat că PSD şi ALDE sunt pe cale să distrugă România?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri