C. T. Popescu: Avem un depozit strategic de încredere la Cotroceni

Data publicării:
iohannis reculegere - presidency

Este pentru prima dată când oamenii îi spun „Te-am ales”, pentru că acești oameni, cu siguranță, în mare majoritate, sunt votanți Iohannis, a declarat Cristian Tudor Popescu. Faptul că s-au dus la Palatul Victoria este amintirea, este polița neonorată, este restanța cu Ponta de anul trecut, faptul că nu a plecat după rezultatul alegerilor prezidențiale, a continuat jurnalistul.

„Și acum există, într-adevăr, o mare așteptare de la președintele Iohannis. Deja, pentru prima dată de când e președinte, am reținut și eu o frază de la președinte: să nu lăsăm corupția să ucidă! Și iată că ea e preluată imediat de manifestanți. Aștept ca președintele Iohannis să se dovedească la înălțimea acestor oameni din Piață”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Deși nu are prerogative puternice, Klaus Iohannis poate face foarte mult, în opinia lui Cristian Tudor Popescu. „Atitudinea. Contează ce spune. În fond, asta e funcția fundamentală a președintelui: în momente ca acestea - sigur, el nu poate să demită premieri, nu poate să demită pe nu știu cine de la ANPC, nu are astfel de atribuții, nu poate să facă anchetă, dar poate să vorbească, poate să intervină, poate să intervină cu depozitul strategic de încredere aflat – așa cum avem în țara asta depozite strategice de petrol, de grâu, de apă pentru criză – așa avem și un depozit strategic de încredere la Cotroceni. Pentru asta este președintele în primul rând”, subliniază Cristian Tudor Popescu.

„În astfel de momente, președintele trebuie să fie deasupra politicienilor, deasupra guvernanților și să intervină între ei și manifestanți și să spună ceea ce trebuie spus, să simtă, mai ales, ceea ce trebuie spus în astfel de momente și să facă în așa fel, încât oamenii să-l asculte cu respect și cu încredere. Asta trebuie să facă dl Iohannis de-acum”, a conchis editorialistul.

Citiți și:

Președintele Klaus Iohannis: „Sunt impresionat de manifestările din această seară”
C.T. Popescu: Acești oameni aflați în piață sunt greu de prostit
C.T. Popescu: Aici este o revoltă morală

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri