C. T. Popescu: Dacă există defăimare, oare există şi făimare? A fost cineva făimat în ţara asta?

Data publicării:
cristian tudor popescu, la digi24_septembrie 2015

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 ideea PSD de a promova un act normativ în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior.

„Înţeleg că ar trebui să existe o lege antidefăimare. Dacă există defăimare, oare există şi făimare? A fost cineva făimat în ţara asta?

Ce înseamnă a fi făimat? Înseamnă ce spunea Mircea Cosma despre Victor Ponta - <Victor Ponta e o galaxie>. Spuneam atunci că nici Ceauşescu nu s-a ridicat... adică el, geniul Carpaţilor, dar galaxie.... asta e a făima pe cineva. Mă gândesc că nu există verbul, dar îl facem acum.

Antidefăimare ce poate să însemne? Luăm <anti> şi cu <de>, ele se anihilează la fel cum se anihilează o particulă cu o antiparticulă. Rămâne făimare, deci să poată să beneficieze cei mai buni fii ai poporului de faimare. Să avem făimare! - ăsta e sensul legii antidefăimare a lui Liviu Dragnea”, a comentat jurnalistul.

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a susţinut luni că formaţiunea sa va promova un act normativ în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior. El a declarat într-o emisiune televizată că propunerea "nu va opri libera exprimare", însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri