Sari la conținut

C. T. Popescu: Dacă în 2014 ar fi existat vot prin corespondență, Victor Ponta era acum președintele României

Cristian Tudor Popescu a făcut aceste declarații în contextul tergiversării adoptării legii votului prin corespondență.

„La votul prin corespondență este o operațiune bezmetică din partea PSD. Sau cel puțin a fost până acum, pentru că nu era în interesul PSD-ului ca să nu existe vot prin corespondență. Dacă anul trecut, pe vremea asta, ar fi existat sistem de vot prin corespondență, domnul Ponta era președintele României în clipa de față și făcea instrucție cu noi”, a spus jurnalistul.

În opinia sa, PSD-ul nu are interes să mențină, din nou, „această posibilitate a umilirii românilor la cozi în străinătate”.

Jurnalistul a vorbit și despre „teama prostească a PSD-ului față de votanții din străinătate”. „Aia sunt împotriva noastră, ăia sunt cu dreapta și, prin urmare, trebuie să îi anihilăm prin toate mijloacele. Asta a fost politica de ani de zile a PSD-ului. Și în 2009, și acum. Nu este așa. Nu votanții din străinătate au decis rezultatul alegerilor nici în 2014, nici în 2009. în 2014, a fost vorba de două sute și ceva de mii de votanți din exterior și diferența a fost de un milion de voturi, în turul doi, între domnul Iohannis și domnul Ponta. Au decis cei din țară, în urma celor întâmplate în străinătate. În 2009, nu a decis suta aia de mii de voturi din diaspora, au decis cele peste cinci milioane de voturi primite de Traian Băsescu de aici, din țară. Nu diaspora decide, dar ea poate să influențeze starea de spirit din țară. Deci nimeni n-ar trebui, cu excepția UDMR, să mai fie împotriva votului prin corespondență”, a apreciat Cristian Tudor Popescu.