Sari la conținut

C. T. Popescu, despre avertismentul lui Traian Băsescu: „Rămân două persoane care ar putea fi ținte: Victor Ponta și Klaus Iohannis” 

Domnul Băsescu nu a precizat în ce serviciu a fost ofiter sub acoperire respectivul candidat. Nu a precizat dacă este vorba despre Securitate sau despre un serviciu românesc actual – SRI, SIE, STS, unitatea de protecție a MAI, contraspionajul militar. N-a precizat, de asemenea, dacă nu cumva de un serviciu secret extetrn”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a arătat că acest „suspans” îi amintește de un anunț asemănător făcut în Adrian Severin în urmă 16-17 ani, care anunța că există în viața publică românească câțiva politicieni și directori de ziare care sunt membri ai unor servicii secrete straine, dar nu a mai spus despre cine este vorba.

Cristian Tudor Popescu mai spune că astfel de anunțuri fac parte din tehnica lui Traian Băsescu.

Plusează, vrea să ridice miza mediatică pentru momentul în care ar devoala acest nume”, a spus el.

Jurnalistul spune că dezvăluirea apartenenței la un serviciu secret românesc nu înseamnă neapărat o lovitură pentru un candidat.

Dacă ar fi ofițer acoperit SRI sau SIE, asta e fi rău? E de natură s-l compromită în ochii cetățenilor? De ce, aparține Securității? Aparține unor institutii ale statului român, perfect legale, care nu sunt poliții secrete, care ar fi problema? S-ar putea ca efectul sa fie poate chiar invers”, a spus el.

Apoi, dacă este vorba de un ofițer acoperit CIA în România, de pildă, e de rău? S-ar putea să se producă o revoltă din partea românilor pentru că un candidat la președinție este un agent american cu care, vorba aceea, noi suntem înfrățiți?”, a continuat el.

Jurnalistul mai spune că afirmațiile președintelui sunt, deocamdată, „vorbărie” și „gargară de campanie”.

Totuși, arată el, dacă ar pronunța un nume, nu s-ar referi la candidați cu șanse reduse, care sunt „mize prea mici” pentru Traian Băsescu.

Deocamdata e vorbărie, e gargara de campania. Daca va pronunta un nume, mai discutam

La cine nu s-ar referi: la Elena Udrea, îndraznesc să spun că nu despre ea e vorba. Nu se va referi la ținte gen Călin Popescu Tăriceanu, e o miză prea mică pentru Traian Băsescu. Pe cale logică ramân două persoane care ar putea fi ținte: Victor Ponta și Klaus Iohannis”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, președintele l-ar putea ataca pe Victor Ponta, „evident fiind adversarul politic al lui Traian Băsescu și pe care ar încerca domnul Băsescu să-l com promită politic”.

Nu exclude însă ca ținta să fie contracandidatul acestuia.

Poate fi și Klaus Iohannis, în ideea compromiterii candidatului cel mai puternic al dreptei și înlocuirii lui cu doamna... spuneți dumneavoastră numele”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Pe aceeași temă