C. T. Popescu, despre demisia așteptată a premierului: Dl. Ponta este un om respectuos

Data publicării:
ctp cu burtiera

„Dl. Ponta este, în același timp, și un om respectuos. Dânsul respectă tradiția. Din PSD, mergând adânc în timp. Păi hai să ne gândim”, a îndemnat ironic Cristian Tudor Popescu. „Dl. Geoană, predecesorul dlui Ponta, vă amintiți cum se ținea cu ghearele și dinții de scaunul de la Senat? După ce n-a mai fost președintele partidului și era pe punctul să piardă Senatul. A oferit unul dintre cele mai grotești spectacole din politica românească, când toată sala îi spunea Pleacă, domnule, de acolo! și el spunea Avem treabă multă astăzi, stimați colegi! Mai lipsea să vină un elicopter, ceva, să-l salte cu scaun cu tot de acolo”, a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea Jurnalul de Seară.

„Amintiți-vă de dl Năstase, înainte de dl Geoană. Dl. Năstase, la fel. Pierde alegerile prezidențiale în 2004 și după aceea se pune problema debarcării sale din funcția de șef al Camerei. A fost nevoie de o noapte a cuțitelor lungi, cum aud prostia asta de nu știu câte ori spusă în presa românească despre ce s-a întâmplat. A fost nevoie de o întreagă conspirație PSD-istă ca în sfârșit să reușească să-l extragă din fotoliul de la Camera Deputaților pe dl Năstase”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

El a venit cu încă un exemplu: „Dl Iliescu, înainte de dl Năstase, vi-l amintiți cum striga din bojoci la Congresul partidului, când era pe punctul de a fi debarcat de către cine? De către dl Geoană împreună cu grupul de la Cluj, în lipsa dlui Cozmâncă. Ce spunea atunci? Aveți grijă ce faceți, pe mâinile cui dați partidul ăsta? Sunteți inconștienți! Avea 75 de ani și nu voia să lase partidul din mânuțe!”

„Înainte de dl Iliescu o mai fi cineva? Nicolae Ceaușescu! Și cu asta închidem. Tovarășul Nicolae Ceaușescu care ieșea din sală de la CPEX spunând Dacă vreți să-mi dau demisia, îmi dau demisia!, pentru ca să se repeadă tovarășii și să spună: Nuuu, nu ne părăsiți, tovarășu', cui ne lăsați?

Vă amintiți ce discutam aici în legătură cu dl Dragnea, când și-a dat demisia de la președinția executivă a partidului? Ce să fie, ce să fie? Și-am spus atunci: e Nicolae Ceaușescu. Și-a dat-o, ca să fie chemat înapoi”, și-a încheiat demonstrația Cristian Tudor Popescu.

„Și exact asta se întâmplă: dl Ponta este, deci, un demn continuator al tradițiilor în partidul său”, a conchis jurnalistul.

El spune că Victor Ponta nu mai este susținut în partid, dar este menținut din motive strict pragmatice. Liviu Dragnea a spus-o clar: îl susținem doar pentru că nu avem siguranța că vine unul de la noi și nu vrem să pierdem guvernarea, a arătat analistul.

„Cum te simți în această situație în care nu te mai susține nimeni, stai singur și zbieri acolo, strigi la unguri, strigi la procurori, încerci să ataci în stânga și-n dreapta pe toată lumea și, de fapt, îți distrugi definitiv cariera politică? Asta face! Se duce pe un drum fără întoarcere. Afundându-se acum în ridicol din poziția asta, nu va mai putea veni!”, este concluzia la care ajunge Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri