C.T. Popescu, despre gafa ministrului Apărării: Omul acesta nu are nicio treabă cu Armata română

Data actualizării: Data publicării:
Gabriel Les telefon sursa Bistriteanul

Cristian Tudor Popescu a criticat gestul ministrului Apărării, care a fost fotografiat verificându-și telefonul chiar în timp ce militarii întorși din Afganistan îi dădeau onorul.

Jurnalistul atrage atenția că, în astfel de situații, protocolul este ca oficialii de rang înalt să își lase telefonul de serviciu în grija unui aghiotant, iar acesta să fie cel care îi informează dacă apare o urgență.

„Un demnitar care participă la un asemenea eveniment de maximă solemnitate, cum este aceasta, își lasă telefonul de serviciu la aghiotant. Și în caz că izbucnește războiul nuclear vine aghiotantul cu telefonul. Așa fac demitarii de rang înalt în astfel de situații. Cum se apucă să butoneze? Omul acesta nu are nicio treabă cu Armata română, cu ideea de militar, cu ideea de respect, cu ideea de onoare. Nu are absolut nicio legătură”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Jurnal de Seară.

Gabriel Leș a participat sâmbătă, la Bistrița, la ceremonia care a marcat întoarcerea din Afganistan a militarilor din Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”.

În timp ce aceștia îi dădeau onorul, ministrul Apărării a fost surprins că își verifica telefonul.

Gabriel Leș se află la al doilea mandat de ministru al Apărării și nu a făcut serviciul militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri