C.T. Popescu, despre PNL: „Lunga perioadă în care au fost alături de PSD nu poate fi ștearsă printr-o revopsire în partid de opoziție”

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-6

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că o ieșire de la guvernare a Partidului Național Liberal este „o greșeală majoră de strategie”.

Dacă liberalii se gândesc să părăsească această alianță, să iasă de la guvernare pe baza acestui moment, recte al patrulea vicepremier în Guvern, mi se pare o greșeală majoră de strategie. Nu au nimic de câștigat în fața votanților USL și nici chiar a votanților PNL prin această motivație. Care este marele gest de despărțire eroică? (...) Nu cred că este o ieșire profitabilă din Guvern. Treaba lor dacă vor să facă așa ceva și dacă în continuare cred că vor aduna puncte electorale până la alegerile parlamentare din poziția de partid de opoziție. După părerea mea, lunga perioadă în care au fost alături de PSD nu poate fi ștearsă printr-o revopsire rapidă a partidului în partid de opoziție”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Întrebat de comunicatul celor de la PNL în care liberalii spun că nu vor să umfle Guvernul, jurnalistul a răspuns ironic: „Ce să-ți spun, i-a apucat acum grija de formula optimală a Guvernului. Guvernul și așa este umflat, ar trebui reduse o grămadă de posturi, chiar de ministere, să fie comasate. Acest Guvern a fost umflat din start pentru a satisface toate pretențiile de o parte și de alta. Se folosesc de acest pretext pentru a exercita o presiune puternică asupra PSD-ului. Dacă nu se rupe coaliția, atunci își fac socoteala liberalii că vor smulge ceva imagine de la PSD prin venirea lui Klaus Iohannis în funcțiile de vicepremier și de ministru de Interne. Dacă nu, merg pe varianta cealaltă, a opoziției, nu foarte profitabilă.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri